Rune Blade・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.11.15 - 09:16   |   Írta: Ca$h   |   1065
15. nov Rune Blade・Watchlabor

Régóta vártunk már egy igazán jó Apple Watch játékra!

Igaz a tesztelése nem indult valami fényesen, nem figyeltem eléggé vagy nem magyarázták el teljesen tisztán, de tény, hogy órákon keresztül képtelen voltam felfogni hogyan vagyok képes a játékban képernyőt váltani, kimenni a térképre vagy bemenni az inventoryba. Néha működött, néha nem és egyszerűen képtelen voltam rájönni mit rontok el. Aztán szerencsére megoldódott a nagy rejtély. Ha érdekel hogyan, ne menj sehova!

A Rune Blade egy nagyon érdekes egyvelege a manapság elhíresült klikker és RPG játékoknak, tekintettel az Apple Watch adta korlátozott képernyőnek, természetesen nem agyatlan nyomkodásra kell gondolni, a dolgok gyakorlatilag automatikusan történnek. Képzeljünk el egy hőst aki megy egy hosszú úton és mindent lecsap ami az útjába akad, ezért pedig pénzt kap, pontosabban mondva aranyat. Ez a hős lennénk mi, a kezünkben pedig a legendás Rúnakard figyel. Ennek a kardnak a különlegessége, hogy kellő arany ráfordításával a rajta lévő rúnákat fejleszteni lehet, ráadásul minden rúna első öt szintje után kapni fogunk egy speciális varázslatot is, amiket bizonyos időközönként használni is tudunk. Itt lép a képbe a játék egyszerű mégis nagyszerű felosztási rendszere. Képzeljünk el egy plusz jelet, aminek a közepén van maga a játékképernyő; felfele, lefele, balra és jobbra pedig egy másik képernyő. Balra van a térkép, jobbra a Rúnakard, felfelé a varázslatok, lefelé pedig az inventory és statisztikák. Ezt az öt képernyőt fogjuk végig használni a játékban, elérni őket viszont nem a jól megszokott Apple Watchos módon tudjuk, hogy az óra szélétől söprünk az ujjunkkal egyet, ha ezzel próbálkozunk akkor sajnos szinte mindig kudarcba fulladunk. Nem! A megoldás az hogy a képernyő közepén söprünk egy picit a megfelelő irányba, ekkor pillanatok alatt be fog jönni a kívánt képernyő és kedvünkre menedzselhetjük a hentelést.

   

A játék egyébként teljesen magtól megy, egy bizonyos tempóban, ha éppen ráérünk klikkelgetni akkor mi magunk is be tudunk segíteni a képernyő tapizgatásával, ezzel jóval gyorsabb eredményt elérve. Minden ötödik szint után jönni fog egy főellenfél (Guardian) akit jóval nehezebb legyőzni. Ilyenkor a képernyő közepetáján látni fogunk egy mutatót, ami egy piros négyzetből megy át egy zöld négyzetbe, felette ott van az idő ami a rendelkezésünkre áll, ha pedig megfelelő a sebzés, akkor a kis mutató inkább a zöld tartományban fog elhelyezkedni, ha nem ott van hanem a pirosban akkor fussunk vissza tápolni a kardot és később jöjjünk vissza megint. A térképen időnként megjelenik egy láda, a ládanyitó képernyőn az első kilencet kulccsal, a másodikat pedig már csak gyémánttal tudjuk kinyitni. Gyémántot időnként találunk random a térképen illetve valódi pénzért venni is lehet. A térképen néha találni fogunk mellékküldetéseket (Side Quest), ezeket mindig csináljuk meg, kettő nehézségi fokozat lesz, az easy és a hard, ezek teljesítéséhez érdemes a képernyő előtt lennünk, kardot fejleszteni és varázsolni, hogy a bejövő guardianeket könnyebben lecsapjuk, minél többet lecsapunk annál hamarabb készen lesz a quest. A hardhoz egyébként hat óra áll a rendelkezésünkre, szóval nem kell görcsösen végig ott ülni az óránk felett. A jutalmak miatt viszont érdemes a nehezebbet választani és időnként ránézni hol áll a progress.

A Rune Blade az első olyan Apple Watch játék ahol az iPhone-os változat csak egy kiegészítés és nem fordítva, a telefonunkkal összeszinkronizálva tudunk minden mellékes dolgot elvégezni, olyanokat mint történetolvasás, lexikon lapozgatása. Shopban vásárlás, esetlegesen varázstárgyak vétele és fejlesztése. Apropó varázstárgyak. Ha elértük emberünkkel az első világ századik pályáját, akkor lehetőségünk lesz fordulni és mindent elölről kezdeni. Ahogyan az ilyenkor a klikker játékokban lenni szokott, igaz mindent elölről kell kezdeni, de a továbbvitt ritka nyersanyagnak (kristály) köszönhetően venni és fejleszteni tudunk varázstárgyakat, amikkel jóval erősebbek leszünk mint az előző körben és persze jóval gyorsabban is fogunk haladni. Legközelebb fordulni majd a 200-as majd a 300-as és így tovább szint után tudunk.

A RuneBlade eleinte fizetős játék volt, de most hogy kijött a második szezon és bevezették a vásárolható gyémántrendszert ezért ingyenes lett. Ha szeretnél egy igazán jó Watch játékot feltétlenül tegyél egy próbát vele és ne felejtsd el, hogy nem a képernyő szélétől simítasz, hanem a közepén. Ha erre ráérzel nem lesz semmi baj, imádni fogod csak úgy mint én. Kalandra Fel!

Szerintünk: 5/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése