Így lehet poénra venni egy bosszantó MacBook problémát

Tippek és trükkök   |   2017.10.24 - 23:46   |   Írta: Pausch Rita   |   6849
24. okt Így lehet poénra venni egy bosszantó MacBook problémát

Azt mondják, ha megtanulunk nevetni a kínunkon, akkor már mindent megoldottunk. Hát…

Szóval, nem tudom, kinek mekkora a tűréshatára, de azért elég idegesítő tud lenni, ha egy nem épp olcsó eszköznek van egy bosszantó hibája. Még akkor is, ha ez a hiba igazából szerviz nélkül is orvosolható. Azért lehet, hogy nem mindenki nevet szívből ezen az egészen.

Előfordulhat ugyanis, hogy egy MacBooknak, vagy egy MacBook Prónak a space (vagy bármelyik másik?) billentyűje alá szoruló piszok miatt, az elkezd fura dolgokat művelni. Nagyjából így járt Casey Johnston, aki egy egész cikket szentelt annak az egyszerű, de felettébb bosszantó jelenségnek, hogy a space egy leütés ellenére duplán működött. Az Apple márkaboltok hivatalos tudorai, a Geniusok mind azt mondták neki: lehet, hogy piszok ment a billentyű alá, az okozza a problémát.

Oké, köszi, tiszta sor: ki kell tisztítani. Node, 1. ha ez elég gyakran előfordul ahhoz, hogy több Genius is ugyanezt a választ adja rá, akkor nevezhetjük-e ezt konstrukciós hibának, 2. láttátok már, hogyan kell tisztítani a billentyűzetet ezeken az eszközökön az Apple szerint?  

Idézem:

„A művelet során a sűrített levegős flakonhoz kapott fúvócsővel irányítsa a levegőt a megfelelő helyekre, és a fúvócső végét körülbelül 1,5 cm-re tartsa a billentyűzettől. Arra is ügyeljen, hogy használat közben ne fordítsa meg a flakont.”

Sűrített levegő beizzítva, fúvócső kész. Toljuk!

1. „A Mac notebookot ne teljesen függőlegesen, hanem 75 fokos szögben tartsa.”

Öööö, hát, jó. Akkor hozom a szögmérőt...

2. „A sűrített levegővel balról jobbra fújja át a billentyűzetet vagy csak a problémás billentyűket.”

Kicsit nehéz volt bemérni a szöget és annyira koncentráltam, hogy… Vazzeg, jobbról balra fújtam, akkor most az gáz?

3. „Fordítsa a Mac notebookot a jobb oldalára, és balról jobbra fújja át ismét a billentyűzetet.”

Fújkálom így is, úgy is. Fújkálom így is, úgy is. Fújkálom. Úgy is! Tudom, a tutit…

4. „Ezután ismételje meg a műveletet úgy, hogy a bal oldalára fordítja a Mac notebookot.”

Mi a f...? De a szöget azért tartsam?

Ez alapján talán érthető, hogy Jonathan Mannt mi inspirálta gyötrelmesen rossz, de annál viccesebb „Nyomom a space-t, de semmi sem történik” című dalának megírására.

 

 

Dalszöveg magyarul:

Nyomom a space-t (4x) / és semmi sem történik / Ez a komputer alig egy éves / és nagyon drága volt / Vártam, hogy megvehessem az újat / Elég hosszú ideig / és most azt mondjátok nekem / Aprólékos sebészi beavatkozást igényel / Egy kis alászorult kosz miatt? / Megtaláltam a leírásotokat / Egyáltalán nem segített / Megvettem a sűrített levegőt / és most idiótának érzem magam.

Szóval, ha valaki más is szenved a beragadó space-szel (vagy bármelyik másik beragadó billentyűvel), akkor tudja, hogy az csak egy kis kosz, morzsa, vagy szösz. Ja, és persze típushiba. Itt a leírás, itt a dal, tessék szentségelés helyett dúdolni és fújkálni hevesen!

Forrás: AppleRider / Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:

MacBook árak és vásárlás


Kommentek megjelenítése