HomePod sztereó teszt - minél több, annál jobb?

Tesztek   |   2018.03.25 - 12:59   |   Írta: N Marcell   |   6266
25. márc HomePod sztereó teszt - minél több, annál jobb?

Nem is olyan egyszerű együtt megszólaltatni őket, mint gondolnánk.

Nemrég két HomePod járt nálunk, minek hála (itthon egyedülálló módon) lehetőségünk volt a hangszórók sztereó módját is tesztelni. Az Apple már a bejelentésekor elkezdte promózni ezt a funkciót, melynek leírása szerint a két HomePod egymás felismerése után úgy fogják beállítani a hangzást, hogy az egymáshoz igazodva a lehető legjobb legyen. Jól hangzik? De még mennyire! Működik? Egyelőre nem igazán. 

 

 

Technikai nehézségek 

Kezdjük azzal, hogy ez a funkció nem érkezett meg a HomePodok megjelenésére. Az Apple persze mentegetőzött, és megígérte, hogy 2018 során mindenképpen pótolja a lemaradást, de ez a HomePod tulajdonosok számára a “nesze semmi, fogd meg jól” esete. Ha valaki beruházott a termékre, sőt, kapásból kettőt vett magának, az nyilván szeretné kihasználni a hardveres lehetőségeket, erre viszont mostanában nincs hibátlan módszer. Mi is csak temérdek szívás árán tudtuk rávenni a hangszórókat az együttműködésre, az örömünk viszont még akkor sem volt teljes. 

Már a HomePodok beállításokor is rá kellett jöjjünk, hogy nyoma sincs a sztereó módnak. Papíron már a setup megkezdésekor észre kellene venniük egymást az eszközöknek, ezt viszont makacsul megtagadták - egyszerre csak egy HomePod jelent meg az iPhone kijelzőjén. A beállítás után sem kap az ember kapaszkodót, pedig próbálkoztunk - a lejátszókkal való szórakozástól kezdve az Apple Music interfészének próbálgatásáig mindent. Végül kerülőúton jutottunk el oda, ahova szerettünk volna: egy Macet kellett segítségül hívni. Az iTunesba belépve rácsatlakoztunk az egyik HomePodra, majd ha éppen szerencsénk volt, sikerült előhívni a menüt, amin ki lehet választani mindkét hangszórót audiokimenetként. 

 

 

Ha mégis sikerül

Még akkor sem teljes az öröm, ugyanis a kezelés sem kézenfekvő. Az iTunes és az iPhone-os lejátszó is bugos - ha telefonon az egyik hangszórón megállítjuk a zenét, mindkettőn megáll, de ha laptopon feljebb húzzuk a hangerőt az egyiken, akkor csak az lesz hangosabb. Arról nem is beszélve, hogy baromi könnyű összezavarni őket. 

Viszont, ha túlvagyunk a kezdeti macerán, és vagyunk annyira türelmesek, hogy a lejátszók kezelésétől nem kapunk agyvérzést, akkor már élvezhetjük is az együtt szóló HomePodjainkat. A hangzást nem tudom eléggé dicsérni (a teljes tesztben még fogom), viszont külön kiemelném, hogy a két HomePod max hangerő mellett sem torzít egy kicsit sem.

 

 

Verdikt

Elképesztő potenciál rejlik a sztereóba kötött HomePodokban, mivel egy sokkal drágább hangrendszert is simán helyettesíthetnek - ha valaki nem elvetemült audiofil, esetleg nem ért a dologhoz, a HomePod egy fantasztikus választás lehet számára. Ettől függetlenül egyelőre nem tanácsonám, hogy mindenki tonnaszámra rendelje a hangszórót külfödről egy egész házas HomePod-rendszer kiépítésére - a multiroom sincs végleges állapotban, a sztereó mód meg pláne. Ha van otthon két HomePod, akkor kisebb-nagyobb macera árán hallgathatók sztereóban, de minden potenciális vásárlónak azt tanácsolom, hogyha többet is szeretnének belőle venni, akkor várják meg az iOS azon frissítéseit, amikben pótólják lemaradt funkciókat. Vagy egyelőre rendeljenek csak egyet - egy HomePod már most remek használati eszköz lehet - és később pótolják a lemaradásukat. 

Forrás: HasználtAlma Youtube

HomePod vásárlás 


Kommentek megjelenítése