Így harcol az Apple a kiszivárogtatás ellen

Tech Hírek   |   2017.02.19 - 15:15   |   Írta: Pausch Rita   |   2657
19. feb Így harcol az Apple a kiszivárogtatás ellen

Az internet világában terjedő hírek gyorsasága ellenére, mondhatjuk még így is elég jól csinálják.

Mielőtt egy iPhone prototípusa elkészül és Cupertinóban érkezik Kínából, hosszú hónapok tesztjei, tervezés, finomítgatás előzi meg. Általában ebben az időszakban a legnagyobb az esélye, hogy sikerül lencsevégre kapni a készülő készüléket és ilyenkor kerül sor a kiszivárogtatások nagy részére.

A témáról híres, ám ez ügyben nem mindig pontos Sonny Dickson, ezúttal azt fedte fel, hogy az almás cég mi mindent tesz azért, hogy a prototípusokat megvédje. Egyike az óvintézkedéseknek a biztonsági tok, amiben a leendő készülék közlekedik. Dickson most arról a tokról közölt képeket a Macrumors-on keresztül, amiben az Apple az iPhone 6s prototípusokat tartotta.

A képen is látható, ez a tok annyira cseles, hogy valójában semmi sem látható a benne lévő készülékről, még apró részletek sem, amik támpontot adhatnak a szóbeszédre.

A biztonsági tokot egész pontosan arra használja az almás cég, hogy eljuttassa benne a prototípust a kínai beszállítótól az Amerikai Egyesült Államokba. A tokot még pluszban le is ragasztják sárga biztonsági ragasztószalaggal, hogy látszódjon, ha valaki kíváncsiskodott.

Ez a tok persze csak egy példa arra, ahogyan az Apple igyekszik útját állni mindenféle kiszivárogtatásnak. A tesztelések során is minden részletre kiterjedően nagyon figyelnek. Például minden egyes prototípusnak van egy „útlevele”, amiben rögzítik, hogy ki és pontosan milyen tesztet futtatott a készüléken.

Minden egyes termék, minden egyes alkatrészéhez tartozik egy jegyzet, amiben a tesztelők a névjegyük mellett, rögzítik az eredményeket és meglátásaikat. Így minden egyes tesztről és az azt végző személyről készül feljegyzés. Végül ezzel együtt az „útlevéllel” küldik át Amerikába.” – magyarázta Sonny Dickson a Macrumorsnak.

Az iPhone-ok hátuljára kerül egy QR kód, ami lehetővé teszi, hogy az Apple is követhesse a modell útját.

Innentől már csak olyan gikszerek lehetnek, ha valamelyik óvatlan tesztelő például egy bárban felejti a prototípust, mint ahogy az megesett az iPhone 4 esetében…

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone 8-ban már nem lesz Touch ID?
A szemünkből olvashat az iPhone 8
Drágulhat az iPhone



Kommentek megjelenítése