Indiában készülhetnek a jövő iPhone készülékei

Tech Hírek   |   2015.04.13 - 18:43   |   Írta: Máté Gergő   |   1266

Jelenleg az iPhone készülékek nagytöbbsége Kínában készül, de az Apple gyártói partnere, a Foxconn szeretne átköltözni Indiába.

B0mCydhCcAAMPA3

Az Economic Times szerint a Foxconn Technology Group India Gudzsarát, Uttar, Prades és Ándhra Prades tartományaiban készül letelepedni és innen kívánja a legnagyobb ügyfelének az igényeit teljesíteni. Az első két helység bizonyosan gyárterület lesz, míg a harmadik kutatási és fejlesztési létesítmény lehet. A Foxconn már fel is bérelte Josh Fougler-t, akinek a Nokia igazgatójaként van korábbi tapasztalata az indiai Csennaiban.

A lépés hátterében az indiai kormány által bejelentett „Mate In India” (Indiában készült) kampány állhat. Ennek lényege, hogy az országuk masszív gazdasági erejéről kialakult képet szeretnék terjeszteni a világban. Ravi Shankar Prasad Kommunikáció és I.T. miniszter találkozott az Apple európai, közép-keleti, indiai és afrikai vezetőivel, hogy egy olyan kutatási és fejlesztési komplexum létrehozásáról értekezzenek, amely az Egyesült Királyságban, Kínában és Izraelben már megvalósult.

A Foxconn lépései azonban nem annyira kikövetkeztethetőek, mint azt hinnénk. A tavalyi évben három Nokia telephelyet is felszámoltak a Csennai régióban, (mely India Detroitjaként ismert) ami 1.700 alkalmazott elbocsátásával járt.

Eközben olyan híreket is hallhattunk, hogy a Brazíliában létesült Foxconn telephelyen a beígért munkahelyen nagyobbik részét nem tudták megvalósítani.

A kínai piac után azonban ez lehet a következő célpont. A 2013-2014-es gazdasági évben 730 millió dollárnyi értékesítést tudhat a magáénak az Apple ebben a térségben. Amennyiben a Foxconn és az almás cég szándékai komolyak, úgy érdemes lesz minél hamarabb megvetniük a lábukat Indiában.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Látogatás a Foxconn gyárban

Az Apple beerősít Kínában


Kommentek megjelenítése