Csak iPhone-okkal forgatták a legújabb belga sorozatot

Tech Hírek   |   2016.11.03 - 20:13   |   Írta: SzavaRicsi   |   4467
03. nov Csak iPhone-okkal forgatták a legújabb belga sorozatot

Vajon képes lehet felvenni a versenyt az iPhone a profi kamerákkal?

Napjaink okostelefonjainak kamerái olyannyira rohamosan fejlődnek, hogy sokak szerint a kis kézi készülékek hamarosan akár a profi fényképezőgép és kameragyártók piacára is betörhetnek.

Mindenki szeretne megörökíteni bizonyos pillanatokat, és mi más lenne a legkézenfekvőbb megoldás, mint az okostelefonjainkat használni, viszont valóban készülhetnek profi produkciók egy ilyen kis, és sokfunkciós készülékkel?

Nem kizárt, mivel már többször is sikeresen készítettek sorozatepizódokat, TV reklámokat, illetve filmeket is forgatnak az Apple okostelefonjainak éppen legkorszerűbb modelljével. Olyan címek is megfordulnak az iPhone-nal készült produkciók között, mint a Modern Család egyik epizódja, vagy a Sundance Filmfesztiválon sikerrel bemutatott Tangerine másfél órás mozifilm.

Egy belga Redditező nemrég lett figyelmes arra, hogy a hazájában induló „De 16”, hat részes komédiának epizódjait is kizárólag iPhone-okkal forgatták. Az érdekesség, hogy szinte alig vehető észre különbség egy okostelefonnal, és egy profi kamerával készült sorozatepizód, vagy film között.

Persze az okostelefon mellet számos profi felszerelést is alkalmaztak a képstabilizáláshoz és a hangok felvételéhez, azonban a munka látható részét így is cupertinóiak készüléke végezte el.

Ezek az okostelefonok olcsóbbak is egy hasonló képminőséggel bíró kameránál, viszont azt hozzá kell tennünk, hogy ezeknek a készülékeknek természetesen vannak hátrányai a professzionális felszerelésekkel szemben.

A komoly kameragyártóknak bizony van mitől félniük az okostelefonok miatt. Arra ugyan, hogy a mobilkészülékek leváltják a méregdrága stúdiófelszereléseket, szinte semmi esély, azonban elkerülhetetlennek tűnik, hogy az okostelefongyártók egyre nagyobb piaci részesedést nyerjenek a kamerák világából is.

Kapcsolódó cikkek:
Áramszünetben forgass telefonnal!
Lenyűgöző fotók, amik iPhone-nal készültek
Modern család Apple módra



Kommentek megjelenítése