Pokémon Go: Megőrültek az emberek, itt a vég

Tech Hírek   |   2016.07.18 - 16:24   |   Írta: B.Balázs   |   6441
18. júl Pokémon Go: Megőrültek az emberek, itt a vég

Az alábbi videón egy péntek esti pillanatot láthattok, amikor az egyik nagyon ritka Pokémon feltűnését várták a New York-i Central Parkban.

A két hete megjelent játék őrületté nőtte ki magát az egész világon, de valószínűleg senki nem számolt a következményekkel. Meglepő látvány fogadta az arra járókat péntek este a Central Park környékén. A forgalom megállt és mindenki rohant, hogy megszerezze a nagyon ritka Pokémont, Vaporeont.


Néhány nap alatt teljesen felfordult az emberek élete az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. Szombaton a játék  26 országban vált letölthetővé. Ennek köszönhetően olyan mennyiségű Pokémon vadász indult útnak, hogy a Niantic szerverei újra összeomlottak. Számos cég — köztük olyanok óriási vállalatok is, mint például a Telekom — erre építi legújabb reklámkampányát.

Egy mexikói taxis, Emilio Cacho múlt hétfő óta többnyire játékosokat fuvaroz, és úgy reklámozza magát, hogy a Pokémon vadászok sofőre. Az első óráért 130 pesot, durván 2000 forintot kér, majd minden továbbiért 100-at. 

“Nem ismerem a játékot, csak hallottam, hogy mindenki arról beszél, hogy Pokémonokat kerest. Gondoltam jó ötlet lenne így pénzt keresni, mert jelen pillanatban nagyon rossz a gazdasági helyzet Veracruzban.”

Egy másik videót néhány nappal korábban egy hasonló eseményen rögzítettek a járókelők. A különbség annyi, hogy akkor Squirtle volt a megszerzendő Pokémon. Az emberek tényleg megőrültek... Hamarosan valószínűleg kiosztanak néhány Darwin-díjat.

 


Kommentek megjelenítése