Hivatalos: megvan a következő Apple esemény időpontja

Apple Hírek   |   2022.03.02 - 19:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1313
02. márc Hivatalos: megvan a következő Apple esemény időpontja

Egy hetet sem kell várnunk a legújabb Apple termékek leleplezésére.

Az Apple hivatalosan is bejelentette az év első különleges eseményének időpontját. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Apple kevesebb, mint egy hét múlva, március 8-án mutatja be a legújabb újdonságait. Az esemény a "Peek performance” nevet viseli. A pandémia miatt virtuális lesz a rendezvény, és a pletykák szerint a harmadik generációs iPhone SE-t, a felfrissített iPad Air-t és az új Mac készülékek bemutatását várhatjuk.

Az Apple legújabb eseménye hivatalosan március 8-ra van kitűzve

Az Apple március 8-i eseményre vonatkozó terveiről először a Bloomberg számolt be február elején. Az Apple a mai napon tette hivatalossá az eseményt, amelyre meghívókat küldött a sajtó képviselőinek. Ez már a második egymást követő év, hogy az Apple a COVID-19 járvány miatt virtuálisan tartja meg tavaszi eseményét.

A március 8-i esemény magyar idő szerint este 19 órakor kezdődik. Az eseményt élőben közvetítik az Apple weboldalán, a vállalat YouTube-csatornáján, valamint az eseményeket közvetlenül az Apple TV alkalmazásban is követhetjük iPhone-on, iPaden, Macen vagy az Apple TV-n.

Mire számíthatunk?

Ami az új hardvereket illeti, a pletykák szerint három főbb újdonságra számíthatunk a jövő hét keddi Apple eseményen.

iPhone SE 3

Először is, a feltételezések szerint az Apple bemutathat egy új iPhone SE készüléket. Ez az almás telefon a hírek szerint a jelenlegi iPhone SE-vel megegyező dizájnnal és külsővel, de a legújabb A15 Bionic chippel, valamint 5G-kapcsolat támogatással fog rendelkezni. Bár egy olcsó iPhone SE nem a legizgalmasabb termék, az elemzők szerint kifejezetten vonzó választás lehet azok számára, akik Android készülékről váltanának iPhone-ra. Egyes híresztelések szerint az újabb iPhone SE bemutatása után a készülék 2020-ban bemutatott elődjét az Apple jelentősen olcsóbban fogja árulni. Ha ez igaz, az utat nyithat az Apple számára az ázsiai és afrikai piacok felé, ahol jelenleg az Androidot futtató készülékek vannak előnyben.

iPad Air 5

Az Apple állítólag egy új iPad Air 5 készüléken is dolgozik. Ez az új tablet az eredetileg 2020 októberében bejelentett iPad Air utódaként szolgál. Az új modell várhatóan olyan frissítéseket tartalmaz majd, mint az A15 Bionic chip, az 5G-kapcsolat, valamint egy továbbfejlesztett 12 megapixeles, ultraszéles előlapi kamera Rivaldafény (Center Stage) támogatással. Pár hete összeszedtük, hogy milyen újdonságokat hozhat majd az iPad Air 5.

Mac készülékek

Végül, a híresztelések szerint az Apple jövő hét kedden új Mac készülékeket fog bemutatni. Bár a részletek még egy kicsit homályosak, a legvalószínűbb jelöltek a márciusi bejelentésre egy új belépőszintű MacBook Pro, valamint egy erősebb Mac mini az M1 Pro és M1 Max chipekkel.

Szoftverfrissítések

Az Apple emellett még mindig bétateszteli a legújabb szoftverfrissítéseket, amelyek az iOS 15.4, iPadOS 15.4, macOS 12.3, tvOS és HomePod Software 15.4, valamint watchOS 8.5 szoftvereket tartalmazzák. Ezek jelentős frissítések lesznek, olyan új funkciókkal, mint a Face ID támogatása maszk viselése közben és a Universal Control. Az Apple állítólag március első felére tervezi ezeknek a frissítéseknek a megjelenését is, így további részletekre számítunk a március 8-i eseményen.

Kíváncsian várjuk, milyen termékekről fog lehullani a lepel március 8-án. Ti mire számítotok, mit vártok a legjobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:

 


Kommentek megjelenítése