Az új MacBook szelfi bot egy kicsit túlzás…

AlmaBlogger   |   2016.02.27 - 10:56   |   Írta: Pausch Rita   |   3235
27. feb Az új MacBook szelfi bot egy kicsit túlzás…

Már a szelfi bottal sem szimpatizált mindenki, arra talán mégis kevesen gondoltak, hogy ez lehet a következő lépés.

Íme, a MacBook szelfi bot! Nem kedves olvasó, nem írtuk el, nem iPad, hanem MacBook. Mi sem értjük hogyan fajulhattak idáig a dolgok, de megtörtént.

A viccet félretéve, az eszközt egy alkotói közösség hozta létre és New York utcáin használják. Bár pontosan nem fogalmazták meg miért is, de valószínűsíthetően arra szeretnék felhívni a figyelmünket, hogy a technológia függésünk lassan az egónkhoz hasonlóan nem ismer határokat.  

A képek három művész nevéhez fűződnek, Moises (Art404), John Yuyi és Tom Galle képein maguk az alkotók is feltűnnek szelfi pózokban New York utcáin. Néhány képen a háttérben láthatók a járókelők reakciói a csodálkozótól, az értetlenen át, egészen addig, aki már kapcsolt és nevet.

A projekt egyértelműen túlzó, de ettől még ötletes és a kivitelezés is ügyes, hiszen a "bot" erősnek tűnik és a foglalat is masszívan tartja a MacBookot. Nem véletlen, hogy olyan neves médiumok, mint például a The Guardian is beszámoltak a fiatal művészek ötletes társadalomkritikájáról.

Ezek után, talán joggal merül fel a kérdés, hogy a mára létjogosultságot nyert, elfogadott szelfiek és az őket övező elvárástenger hova nőhet még tovább?

Az összes kép itt található: MacBook Selfie Stick

Kapcsolódó cikkek:
Disneylandből kitiltották a szelfi botot
A szelfi mélypontja



Kommentek megjelenítése