Friss képeken az új iPhone SE

Almás Pletykák   |   2024.03.07 - 08:31   |   Írta: L Ferenc   |   6688
07. márc Friss képeken az új iPhone SE

Vázoljuk, hogy körülbelül milyennek ígérkezik az Apple új olcsó okostelefonja.

Az Apple 2016-ban dobta piacra első SE okostelefonját, mely elsősorban szuperkompakt kialakításával és relatíve elérhető árával hódított a vásárlók körében. 2020-ban aztán kijött a második generáció, amit 2022 tavaszán követett az általunk is alaposan letesztelt harmadik nekifutás. 

Sokáig úgy tudtuk, hogy az iPhone SE negyedik verziója valamikor 2024-ben érkezik majd, de aztán 2023 elején olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint az Apple elkaszálta az új készüléket. A legfrissebb híradások viszont arról szólnak, hogy az amerikai gyártó hamarosan mégicsak elő fog rukkolni egy vadonatúj iPhone SE-vel, melyről immár néhány renderelt felvétel is rendelkezésünkre áll.

Az egyelőre meglehetősen titokzatos, a mellékelt fotók tanúsága szerint akció- és némítógomb nélküli újdonságról jelenleg annyit már tudni lehet, hogy az előző generációs normál iPhone, az iPhone 14 3279 mAh kapacitású akkumulátor vonultatja majd fel. Jól értesült források szerint a negyedik generációs iPhone SE leginkább csak méret tekintetében hasonlít majd a jó öreg iPhone XR-re, designban pedig sokkal közelebb áll majd az iPhone 14-hez.

A fotózás/videózás szerelmesei számára nem túl jó hír, hogy az új iPhone SE hátoldalán továbbra sem lesz kettő vagy esetleg három kamera, vagyis jó eséllyel be kell majd érnünk egyetlen 12 megapixeles felbontású hátlapi képalkotó modullal. 

A 4,7 colos kijelzős aktuális iPhone SE 64 GB-os alapmodelljének hivatalos magyarországi listaára a közelmúltban 240 ezer forintról 220 ezer forintra csökkent. A 128 GB-os középső verzióért a korábbi 270 ezer forint helyett mostanság 245 ezer forintot kérnek el, a 256 GB-os csúcsmodell árcéduláján pedig 330 ezer forint helyett egy ideje már 295 ezer forintos összeg szerepel. 

Amennyiben az utóbbinál 5 ezer forinttal többet is rászánnánk egy új almás mobilra, akkor kereken 300 ezer forintból már kijön egy 128 GB-os belső memóriás iPhone 13. Ez a kettővel ezelőtti generációs "normál" iPhone 256 GB memóriával 350 ezer forintba kerül, az 512 GB-os csúcsverzióért pedig 450 ezer forintot kérnek el.

Egyelőre nem tudni, hogy az előreláthatólag 6,1 colos képátlójú BOE érintőkijelzővel érkező negyedik generációs iPhone SE milyen áron debütál majd, mint ahogy arról sincs konkrét információ, hogy a hivatalos leleplezésre mikor kerül majd sor. 

Az Apple eddig jellemzően mindig két évente mutatott be új iPhone SE-t, így ezen logika alapján már a jövő hónapban bemutatkozhat a 2022 márciusában érkezett aktuális SE utódja. Erre azonban várhatóan mégsem kerül majd sor, és jó esély van arra, hogy az Apple csak az iPhone 16 után, várhatóan csak 2025 tavaszán rukkol majd elő a sokak által várva várt új SE-vel. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése