Felpörög az iPhone 15 gyártás, felkészül az iPhone 16

Almás Pletykák   |   2023.08.17 - 09:15   |   Írta: L Ferenc   |   10716
17. aug Felpörög az iPhone 15 gyártás, felkészül az iPhone 16

Jövünk az almás mobilokkal kapcsolatos legfrissebb pletykákkal.

Idén minden valószínűség szerint szeptember 12. lesz az Apple nagy napja, vagyis ekkor debütál majd az amerikai gyártó négy vadonatúj okostelefonja. Az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max hivatalos leleplezésére tehát még szűk egy hónapot várnunk kell, azonban, hogy a forgalmazás megkezdésekor ne alakuljon ki komolyabb hiány, már javában zajlik az egyelőre még meglehetősen titokzatos új telefonok sorozatgyártása.

A 15-ös széria delikvenseinek gyártását néhány héttel ezelőtt először Kínában kezdték meg, a legfrissebb híradások pedig arról szólnak, hogy az Apple legkomolyabb partnerei között jegyzett Foxconn a napokban már Indiában is megkezdte az új készülékek sorozatgyártását. 

Az Apple már tavaly is gyártatott Indiában, akkoriban azonban több hónapnyi idő telt el a kínai és az indiai gyártási tevékenységek beindítása között, idén ezt az időkülönbséget a jelek szerint alaposan lefaragták. Idén márciusban a 14-es iPhone-ok 7 százaléka készült Indiában és a 15-ös sorozat esetében ez a részesedés egész biztosan növekeni fog. 

Helyi jelentések szerint a Pegatron és a Wistron által a közelmúltban a Tata Csoportnak eladott indiai gyárakban is hamarosan meg fog kezdődni az új almás mobilok tömeggyártása. 

A következő generációs iPhone-ok bejelentésére várhatóan egy év múlva ősszel, 2024 szeptemberében kerül majd sor, de már most egyre több a pletyka ezzekkel a telefonokkal kapcsolatban is. Hongkongi források úgy tudják, hogy a két magasabb kategóriás jövő évi almás mobilban, az iPhone 16 Próban és az iPhone 16 Pro Maxben 48 megapixeles felbontású képérzékelő kerül az ultrawide kamerába. 

A jelenleg forgalomban lévő iPhone 14 Próban és iPhone 14 Pro Maxben egyelőre még csak a főkamera rendelkezik 48 megapixeles felbontással, a nagylátószögű és a telefotó modul esetében be kell érnünk 12 megapixellel. 

Jól értesült források szerint a jövő évi iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max lehetnek az Apple első hivatalos Wi-Fi 7 minősítéssel bíró okostelefonjai. Az idei elődeik, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max várhatóan csak Wi-Fi 6E kompatibilisek lesznek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése