Az Apple majdnem nyitott egy „kiberkávézót

Tech Hírek   |   2017.02.14 - 22:30   |   Írta: Pausch Rita   |   2614
14. feb Az Apple majdnem nyitott egy „kiberkávézót

1997-ben a cupertinóiak egy futurisztikus kávézót terveztek, számítógépekkel az asztaloknál.

1997-ben, nagyjából akkoriban, amikor Jobs visszatért az Apple céghez, tervben volt egy „Apple Cafe” elnevezésű kávézó kivitelezése és megnyitása. Olyan, futurisztikus megjelenésű, kiberkávézót terveztek, ahol az emberek összegyűlhetnek, üzleti ügyeiket intézhetik, és persze Apple számítógépeket használnak.

Jobs azt akarta, hogy az Apple valahogy közel kerüljön a vásárlóihoz és innen jött egy Apple termékekkel felszerelt kávézó ötlete. Minden egyes asztalnál számítógépek lettek volna, ahol az emberek az ételrendelésen kívül filmeket nézhetnek, internetezhetnek és videojátékokkal játszhatnak. Természetesen a helyszínen egyben meg is lehetett volna vásárolni a termékeket.

 

 

Az ötlet a Mega Bytes céggel együttműködésben született és a tervezéssel az egykori Disney-ötletmágust, Tony Christophert bízták meg. Az úriember a Fast Company vele készített interjújában tárta fel a hely koncepcióképeit és a tervek mögötti történetet.

Jobs választotta ki Christophert és csapatát a munkára, mivel a team már korábban is tervezett különleges boltokat. Noha a koncepcióképek még nem a mostani Apple üzletek letisztult egyszerűségét mutatják, mégis inspirációul szolgáltak a mai üzletek megjelenéséhez.

 

 

„A belső kialakítás nagyon high tech volt. Vagy 6 hónapig dolgoztunk a terveken. Amolyan modern, de futurisztikus megjelenést szerettünk volna megalkotni, ami különbözik a korábbi munkáinktól.” – mesélte Tony Christopher a Fast Co-nak.

Az Apple eredetileg azt tervezte, hogy először Los Angelesben nyitnak egy Apple Cafe-t, majd később többet is a világ különféle pontjain, pl. Párizsban, Londonban, New Yorkban, Tokióban és Sydneyben. Már egy weboldalt is létrehoztak a projektnek, de végül azonban az egészből semmi sem lett.

 

 

 

Christopher szerint Jobs Apple Store-tervei mellett parkolópályára került a kávézó-projekt, de az Apple akkori sajtóközleménye alapján a befektetők egyszerűen kifaroltak.

Az almás cég végül az első Apple Store-t 2001-ben nyitotta meg Ron Johnson vezényletével. Az almás vállalat az elmúlt 16 évben, több mint 20 országban összesen 491 Apple márkaboltot nyitott.

Forrás: Macrumors/AppleRider 

Kapcsolódó cikk:
Főzz kávét iPhone-nal!
Az Apple közeledik Magyarországhoz
Íme a világ 5 legszebb Apple üzlete!



Kommentek megjelenítése