Jönnek az új MacBook Prók és sok egyéb újdonság

Almás Pletykák   |   2022.12.19 - 09:21   |   Írta: L Ferenc   |   19046
19. dec Jönnek az új MacBook Prók és sok egyéb újdonság

A MacBook Prók esetében az új processzorok jelentik a legfőbb változást a jelenlegi generációhoz képest.

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Bloomberg elemző, Mark Gurman úgy tudja, hogy az Apple várhatóan a jövő év elején mutatja majd be legújabb 14 colos és 16 colos MacBook Pro modelljeit, melyek immár M2 Pro és M2 Max processzorral támadnak. Ezeket a sokak által várva várt hordozható számítógépeket az amerikai gyártó eredetileg már idén piacra szerette volna dobni, azonban különböző késések miatt erre végülis nem kerülhetett sor.

Gurman információi szerint a MacBook Prók külseje nem sokat fog változni, a legfontosabb újdonságot értelemszerűen az igen komoly teljesítményű új processzorok, illetve a korábbiaknál gyorsabb RAM megjelenése jelentheti. 

A notchos kijelzős, HDMI-portos, MagSafe támogatású és SD-kártyaolvasós aktuális 14-16 colos MacBook Prók 2021 októberbében láttak napvilágot, és M1 Pro, valamint M1 Max chipek találhatók bennük.

A közeljövőben várhatóan ugyancsak megújul majd az iMac termékcsalád. A Bloomberg szakértője úgy tudja, hogy a hatalmas teljesítményű M3 processzorral szerelt iMac 2023 végén válthatja majd a 2021 áprilisában debütált M1-alapú aktuális modellt. Vagyis az Apple az iMac esetében minden valószínűség szerint át fogja ugrani az M2 chipet, és az M1-ről kapásból M3-ra fog váltani. 

Érkezőben továbbá az M2 és M2 Pro processzoros új Mac minik, valamint az új iMac Pro fejlesztései is gőzerővel zajlanak. Ugyancsak jön az M2 Ultra alapokon nyugvó teljesen új Mac Pro, melynek továbbra is bővíthető kivitelű csúcsmodelljében előreláthatólag 24 magos CPU, 76 magos GPU és 192 GB RAM lesz. Jól értesült források szerint az Apple eredetileg egy M2 Extreme alapú Mac Prót is piacra kívánt dobni, de ezt a 48 magos CPU-s, illetve 152 magos GPU-s ultra high-end modellt a gyártási nehézségek és az irreálisan magas költségek miatt végül nemrégiben elkaszálták. 

Az M2 Extreme-re épülő Mac Pro alapára minimum 10 ezer dollár magasságában alakult volna. Viszonyításképp, a 2019 decemberében kijött Intel alapú Mac Pro amerikai alapára 6 ezer dollár. A 3,5 GHz-es nyolcmagos Intel Xeon W chipes számítógép magyarországi indulóára 2,5 millió forint, de egy jól felszerelt Mac Pro ára akár a 25 millió forintot is meghaladhatja. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése