Frissültek az AirPodsok

Tech Hírek   |   2022.11.14 - 09:02   |   Írta: L Ferenc   |   9262
14. nov Frissültek az AirPodsok

Az Apple új szoftver adott ki népszerű TWS termékeihez.

Az Apple szeptember elején leplezte le 2019-ben debütált első felsőkategóriás zajszűrős TWS (True Wireless Stereo) headsetének második generációját. A keresztségben nemes egyszerűséggel AirPods Pro 2 nevet kapott újdonság nem sokkal a piaci bemutatkozását követően, szeptember végén máris megkapta első szoftverfrissítését.

Az 5A377 verziószámú új firmware a hivatalos kommunikáció szerint hibajavításokat és egyéb fejlesztéseket vonultatott fel, és most már itt is az újabb frissítés, az 5B58, melyről szintén csak annyit közölt az Apple, hogy hibajavításokat és egyéb fejlesztéseket tartalmaz. 

A korábbi AirPodsokkal rendelkezők számára is jó hírrel tudunk szolgálni, ugyanis az 5B58-as firmware az elsőgenerációs AirPods Prókra, az első-, második- és harmadik generációs normál AirPodsokra és az AirPods Maxre is elérhető. 

Ahogy az az AirPodsok esetében lenni szokott, nincs mód a frissítés manuális begyűjtésére és telepítésére. Az update automatikusan települ, amint a telefonunk vagy számítógépünk közelében lévő AirPodsot töltőre csatlakoztatjuk. 

Ha meg szeretnénk tudni, hogy a fülhallgatónkon pontosan milyen szoftver fut, ahhoz nem kell mást tennünk, mint a Settings menüben rányomni a Bluetooth-ra, majd pedig az AirPods-ra, és a More Info, About szekcióban máris megtalájuk a pontos verziószámot. Mac számítógépeken a System Information, Bluetooth részben lelhetünk rá az AirPods firmware-ének verziójára.

Míg az elődöt 100 ezer forintos hivatalos listaáron jegyezték, addig a komolyabb tudású aktív zajszűrésre képes második generációs AirPods Próért 125 ezer forintot kell fizetnünk. A 45,2x60x6x21,7 milliméter méretű és 50,8 gramm tömegű töltőtokban lévő Bluetooth 5.3-as headset mindössze 30,9x21,8x24 milliméteres és 5,3 grammos.

A vadonatúj H2 chippel felvértezett headset 6 órás zenehallgatási időt biztosít, a MagSafe kompatibilis töltőtok pedig 30 órás komplett üzemidőt tesz lehetővé. Az újdonság az USA-ban akár 249 dollár ellenében begyűjthető. 

Amennyiben kicsit spórolnánk, akkor az AirPods 3-ért Magyarországon 90-95 ezer forintot kell fizetnünk, az AirPods 2-t pedig 70 ezer forintos listaáron jegyzik. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése