Okosóra fronton verhetetlen az Apple

Tech Hírek   |   2021.08.30 - 09:16   |   Írta: L Ferenc   |   1444
30. aug Okosóra fronton verhetetlen az Apple

Az amerikai gyártó mögött messze lemaradva Huawei a második erő.

A Counterpoint Research piackutatót cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő második negyedévében mintegy 27 százalékkal több okosóra kategóriás termék fogyott világszerte, mint az előző év hasonló időszakában. A növekedés nagy része annak tudható be, hogy minden korábbinál jobban teljesítenek a 100 dollárnál olcsóbb modellek: ebben a szektorban egy év alatt masszív 547 százalékos növekedésnek lehetünk tanúi. 

A piacot viszont nem a szuperolcsó, hanem sokkal inkább prémium kategóriás okosórákat gyártó Apple uralja, csakúgy, mint korábban. Az amerikai vállalat piaci részesedése 28 százalékra tehető, ami némi visszaesést jelent az egy évvel korábban regisztrált 30,1 százalékos értékhez képest. Az Apple Watch felhasználói tábora immár több mint 100 millió főt számlál, ami ebben az iparágban komoly mérföldkőnek tekinthető.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Huawei állhat fel. Ennek a kínai gyártónak egy év alatt 13,1 százalékról 9,3 százalékra zsugorodott a piaci részesedése, ami elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt jelentősen visszaestek a cég okostelefonos eladásai.

A bronzérmet a 6,8 százalékról 7,6 százalékra javított Samsung tudhatja magáénak, a dél-koreai cég Watch 3, illetve Watch Active 2 okosórái világszerte komoly sikereket értek el. 

A negyedik a BBK (Oppo, OnePlus, Vivo, stb.) érdekeltségi körébe tartozó Imoo, melynek piacrésze az elmúlt tizenkét hónapban 7 százalékról 6 százalékra olvadt. Az ötödik a Garmin, mely vállalat még sosem adott el annyi okosórát, mint ebben a negyedévben. Az éves szinten 62 százalékos növekedést produkált cég jelenleg mintegy 5,8 százalékos piacrészt tudhat magáénak. 

2021 második negyedévében az Apple Watch Series 6 volt a világ legnagyobb mennyiségben értékesített smartwatch kategóriás terméke, melyet az Apple Watch Series SE, a Samsung Galaxy Watch Active 2, az Apple Watch Series 3, illetve az Imoo Z6-4G követ a sorban.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése