Az első iPhone vezető tervezője elhagyja az Almát

Tech Hírek   |   2017.04.05 - 07:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3008
05. ápr Az első iPhone vezető tervezője elhagyja az Almát

A legújabb hírek szerint Jony Ive csapata vérfrissítésen esett át.

Az Apple egyik vezető dizájnere, aki az elmúlt húsz évben a cég sorait erősítette, a távozás mezejére lép. Christopher Stringer az első iPhone tervezőcsapatát vezette és most pedig az új kampuszra költözés előtt elköszön.

A távozás tényéről The Information számolt be, de a távozás pontos dátumát még ők sem tudják. Az bizonyos, hogy Stringer 1995 óta dolgozott az Almának. Két éve Richard Howarth-szel álltak versenyben a dizájn stúdió vezetői posztjára, amikor Ive feljebb lépett, de végül Stringer alul maradt a küzdelemben.

Mivel a dizájner Jony Ive jobbkezeként már így is elég sok pénzt keresett, kérdéses, hogy 52 évesen már egyből visszavonul a távozás után, vagy egy másik cégnél folytatja a pályafutását.

Az Apple viszont nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban.  

Az ausztrál születésű férfi korábban a Dellnél is dolgozott, és az egyik tervéért még rangos díjat is bezsebelt. Az almás tervezők közé Ive vette fel még ’95-ben. Az Apple-nél dolgozott a PowerBookon és más számítógépeken is, majd az iPhone-on, az azt követő minden egyes termékenn és kisebb céges projekteken is.

Stringer egy ipari formatervező munkáját így írta le: „el kell képzelned tárgyakat, amik nem léteznek, majd végigsegíteni a folyamatot, amíg életre nem kelnek”.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Ők tervezték az iOS-t!
Egy korábbi Apple mérnök kitálalt, szerinte miért vesztette el az Apple a „mojóját”
Hivatalosan is új pozícióban Jony Ive



Kommentek megjelenítése