Hivatalosan is új pozícióban Jony Ive

Apple Hírek   |   2015.07.05 - 13:21   |   Írta: Zoltan C   |   1635
05. júl Hivatalosan is új pozícióban Jony Ive

Jony Ive régóta az Apple felsővezetője, de most már hivatalos beosztásában is felkerült a csúcsra, Tim Cook (vezérigazgató) és Luca Maestri (pénzügyi igazgató) mellé.

Ive eddigi hivatalos munkaköri leírásában "Senior Vice President of Design"-ként hivatkoztak rá, ezt változtatták most "Chief Design Officier" titulusra. Ive-nak nagyban köszönhheti az Apple jelenkori sikereit, hiszen a zseni angol műve az, amit ma Apple "érzetnek", formavilágnak érzékelünk. A hardver és szoftver kialakításától, a csomagolásán át mindenben benne volt Jony keze. Viszont mostantól az Apple Campus 2 és az Apple kiskereskedelmi egységeinek kialakítása, építészeti megoldásai is az ő felelőssége, akármennyire meglepő is ez.

A feljebb lépéssel Ive rutinja annyiban változik meg talán leginkább, hogy a "terep" helyett, inkább csak ellenőriz. Eddig végzett napi rutinját Richard Howarth és Alan Dye veszik majd át. Ők mindketten Ive eddigi alelnöki - vice president - posztjára lépnek majd. Nagy valószínűséggel erre az új munkamegosztásra azért is lesz szükség, hogy Ive jobban tudjunk az Apple új gigaépítkezéseire koncentrálni.

Jony Ive már 1992 óta szolgálja a céget, és már többször jelezte, hogy picit jobban háttérbe vonulna és szeretne több időt hazájában, Angliában tölteni. Új megbízatásával mindenképpen több lehetősége nyílik utazni és akár szülőhazájából dolgozni.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése