Kínában visszaszorulóban van az iPhone

Tech Hírek   |   2017.02.20 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   3261
20. feb Kínában visszaszorulóban van az iPhone

A hatalmas népességű ázsiai ország a jelek szerint igen kemény diót jelent az Apple számára.

Nyílt titok, hogy a 2016 utolsó negyedévében eladott okostelefonok mennyiségét illetően az Apple a világ legnagyobb okostelefon gyártója, mely amerikai vállalatnak az említett három hónapos időszakban végre sikerült megelőznie örök riválisát, a dél-koreai Samsungot. Van azonban egy hatalmas vásárlóerejű régió, melyet az Apple-nek még mindig nem sikerült igazából meghódítania.

Ez pedig nem más, mint Kína, melyet továbbra is a Huawei ural. A Huawei a tavalyi év egészében mintegy 76,2 millió okostelefont adott el a saját hazájában, a második helyen pedig a tavaly hatalmasat nőtt Oppo következik, mely vállalat 73,2 millió smartphone-t dobott piacra Kínában. A harmadik, az ugyancsak komolyat nőtt Vivo, mely 63,2 millió darabos értékesítést regisztrált.

Az Apple 2015-ben még a negyedik volt a kínai okostelefon-piacon, 2016-ban viszont már visszaszorult az ötödik helyre. A negyedik pozíciót ugyanis a Xiaomi szerezte meg, mely 51,4 millió készüléket értékesített, míg az Apple ugyanezen időszakban csak 43,8 millió iPhone-t tudott eladni. Az Apple kínai piaci részesedése tavaly mintegy 18,2 százalékkal csökkent. 

Kapcsolódó cikkek:
Bekövetkezett: most már az Apple a legnagyobb okostelefon gyártó
A kínai milliárodos fia nyolc iPhone-t vett a kutyájának
Kínai iPhone kell a vásárlóknak?



Kommentek megjelenítése