Nem igazán ment az Apple Watch shop Párizsban, bezárnak…

Tech Hírek   |   2016.10.23 - 23:53   |   Írta: Pausch Rita   |   3927
23. okt Nem igazán ment az Apple Watch shop Párizsban, bezárnak…

A Lafayette-ben, a luxus termékek párizsi fellegvárában, az Apple órája nem valami keresett.

Tavaly mi is hírül adtuk, amikor a nyitáshoz készülődött az Apple Watch shop, a gyönyörű mennyezetéről is híres, francia divatáruházban. A divat fogalmával szinte összefonódott francia főváros egyik kiemelt áruházában megnyitni ezt a kifejezetten Apple Watch termékboltot, egyértelmű jelzése volt, hogy divatkellékké és valamiféle luxus státuszszimbólummá szeretnék emelni.

Mindent meg is tettek az ügy érdekében, hiszen a legnagyobb divatmagazinok (pl. Vogue) sorra hozták le a Watch hirdetéseit, és feltehetően Angela Ahrendts közbenjárására húzták a kacsójukra a divat nagyágyúi és hírességek is a kütyüt. A pozícionálás mégsem sikerült annyira jól, hogy egyetlen termékre fókuszáló üzlet ezen a helyen fenn tudjon maradni. Ezért a Galeries Lafayette-ben a shop a következő év januárjában, a karácsonyi hajtást követően és nem egészen két évvel a megnyitó után, bezár.

Mivel ezen kívül még a londoni Selfridge-ben és a tokiói Isetanban is van ilyen Watch shop, így felmerül a kérdés, hogy ott is ilyen rosszul áll-e a helyzet. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem, onnan nem érkeztek hírek az esetleges zárásról.

Ami a Lafayette shopot illeti, az üzlet gyengélkedését jelezte, hogy a személyzetét az utóbbi hónapokban elkezdték leépíteni, de a zárás után megmaradóakat áthelyezik a párizsi Apple üzletek valamelyikébe. Elvileg nemsokára, még idén nyílik egy üzlet a Marché Saint Germainben, így oda is kerülhetnek.

Az Apple a Watch Series 2-nél már belátta, hogy az órára sokkal nagyobb igény lehet, ha nem is annyira luxus divatkiegészítőnek, mint inkább a fitneszvonalra szabják.

Szerintünk ez jó döntés volt…

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Apple Watch a Lafayette-ben

Párizsi boltnyitó, mint szimbólum
Egy újabb Watch Shop újabb luxusáruházban


Kommentek megjelenítése