Hamarosan érkezik a Snapchat szemüveg

Hardver Hírek   |   2016.09.24 - 19:32   |   Írta: SzavaRicsi   |   3185
24. szept Hamarosan érkezik a Snapchat szemüveg

Egészen érdekes, Google Glass-re részben hasonlító ötlettel állt elő a Snap Inc.

A vállalat ügyvezető igazgatója, Evan Spiegel nemrég jelentette be, hogy egy különleges napszemüveg piacra dobását tervezik hamarosan. A Snapchat készítőinek Spectacles névre keresztelt szemüvegein egy kamera található, amelyek 10 másodpercnyi videót vesznek fel a felhasználó szemszögéből, majd továbbítják azt az okostelefonjára. A rövid mozgóképeket ezután könnyedén oszthatjuk meg az ismerőseinkkel.

 

 

A Snap Inc. készülékével egészen sajátos videókat készíthetünk majd, mivel a szemüveg egy 115 fokos, nagy látószögű lencsével készít lekerekített videókat. A vállalatnál úgy gondolták, hogy elszakadnak a négyzet alakú videók normájától, hogy ezzel is fokozzák az élményt.

Spiegel szerint sikerült elérniük a várt eredményt: „Az egy dolog, ha látsz egy képet az egyik élményről, amelyben részed volt, de az már más, amikor újra is élheted azt. Eddig ez volt a legközelebb ahhoz, hogy úgy érezzem, újra ott vagyok.”

Eddig nagyon kevés információban lehetünk biztosak a Spectacles-zel kapcsolatban. Az első kütyüjéről szinte semmilyen technikai adatot sem árult el a Snap Inc., viszont azt már tudhatjuk, hogy a különleges „Snapchates szemüvegek” 130 amerikai dollárba, azaz körülbelül 35 000 forintba kerülnek majd.

Forrás: appleinsider

Kapcsolódó cikkek:
iPhone 7 Plus: hihetetlen kamera teszt [videó]
Kozmoszfekete iPhone-ra vágysz? Neked is lehet, akár azonnal! [videó]
Már tesztelik az Apple személyi asszisztensét?​


 

 


Kommentek megjelenítése