Az Apple (RED) termékekkel és adományokkal készül az AIDS világnapjára

Apple Hírek   |   2016.11.30 - 22:56   |   Írta: Pausch Rita   |   3321
30. nov Az Apple (RED) termékekkel és adományokkal készül az AIDS világnapjára

December 1-én van az AIDS világnapja, a cupertinóiak pedig a piros szalag jegyében, termékekkel és felajánlott bevételekkel is segítenek.

Immár 10. éve, hogy az almás cég partnere a (RED) kezdeményezésnek. A kaliforniai vállalat az elmúlt tíz évben összesen 120 millió dollár adománnyal, a legnagyobb támogatóként, meghatározó részt vállal az AIDS elleni küzdelemben.   

A (RED) a világ HIV-vírussal legfertőzöttebb részén, a szubszaharai Afrika térségében segíti az ott élőket. Életmentő gyógyszerekkel, teszteléssel és felvilágosítással, valamint tanácsadással munkálkodnak azon, hogy megfékezzék a betegséget. A gyógyszerek már képesek megakadályozni a HIV-vírus átterjedését anyáról magzatára, így ezekkel segíthetnek az ott élőknek elérni az AIDS-mentes generáció megszületését.

Az Apple-nek pedig minden lehetősége adott arra, hogy komoly anyagi segítséget nyújtson a szervezetnek idén is. Tényleg mindent meg is tesznek az ügy érdekében. A nyugati civilizáció pedig segíthet, miközben kedvenc játékaikkal játszanak, zenét hallgatnak, vagy megvásárolják, amit egyébként is kinéztek.

Az elkövetkező héten a legnépszerűbb játékok az App Store-ban limitált kiadású, (RED) változatokkal elérhetők. A bevételekből természetesen a (RED) is részesül.  

A 20 akcióban résztvevő játék a következő: Angry Birds 2, Angry Birds POP!, Best Fiends, Best Fiends Forever, Boom Beach, Candy Crush Jelly Saga, Clash of Clans, Clash Royale, CSR2, Episode, Farm Heroes Saga, FarmVille: Tropic Escape, FIFA Mobile, Hay Day, MARVEL Contest of Champions, PewDiePie’s Tuber Simulator, Plants vs. Zombies Heroes, SimCity BuildIt, War Dragons és YAHTZEE With Buddies.

Továbbá The Killers együttes ünnepi albuma, „Don’t Waste Your Wishes” címmel, 10 dallal exkluzívan az iTunes-ból elérhető és az ebből bejövő bevétel 100 százaléka a (RED) munkáját segíti majd.

Perszer az eddig megszokott módon is gyűjtik az adományokat. Bizonyos Apple eszközöknek (pl. iPod) és kiegészítőknek (pl. tokok) van egy (RED) vonala, amit egyébként nem csak ebben a kiemelt, december 1. és 6. közötti időszakban érhetnek el a vásárlók, hanem egész évben. Most azonban a Produkt (RED) család 4 új termékkel is frissült. Ezek az iPhone 7 Smart Battery Case, iPhone SE tok, Beats Solo 3 vezeték nélküli fülhallgató és a Pill+ hordozható hangszóró. Mind mától elérhető az Apple webshopjában, a (RED)-hez méltó piros színben. (Képek a gallériában, alul.)

Azonban nem csak az App Store és a (RED) termékekből befolyt összegekkel segíti a szervezetet az Alma. December 1. és 6. között minden Apple-nél Apple Pay fizetéssel rendezett tranzakcióból is felajánlanak 1 dollárt az ügynek. Valamint a Bank of America is ad további 1 dollárt minden Apple Pay fizetés után, ahol a vásárló az ő kártyájukat használja.

Ezen kívül a felhasználók maguk is küldhetnek pénzt az iTunes-on keresztül.

A holnapi AIDS világnap alkalmából 400 Apple bolt lógója és/vagy kirakata kap piros megvilágítást, ám ez minden évben így történik.

“Az élet ajándéka a legfontosabb ajándék, amit bárki is adhat. Köszönhetően a (RED) elhivatott munkájának az AIDS-mentes generációért, a cél elérhető távolságba került. Jobb helyként akarjuk itthagyni a Földet, annál ahogy találtuk. Ezért is ennyire fontos számunkra az együttműködés a (RED)-del.” – jelentett ki Tim Cook.

Az alábbi linken tekinthetitek meg az Apple online felületén az összes Produkt (RED) terméket: (RED) 

Kapcsolódó cikk:
Idén is vörösbe borult az Alma
Bono nekiment az Almának


Galéria képek


Kommentek megjelenítése