Rekordszámú támadás a Mac-ek ellen

Apple Hírek   |   2015.11.02 - 02:52   |   Írta: Zoltan C   |   2403
02. nov Rekordszámú támadás a Mac-ek ellen

Egészen pontosan ötször annyi malware támadás érte a Mac felhasználókat, mint az elmúlt öt évben együttvéve!

Az talán senkinek sem lesz újdonság, hogy úgymond történelmileg a PC-k voltak jobban kitéve vírusoknak és malwareknek. Ez persze nem azért van, mert a Mac-ek immunisak az ilyesféle dolgok ellen. A képlet egyszerű: a hackerek mindig is a legelterjedtebb operációs rendszereket fogják támadni, egészen néhány évvel ezelőttig a Mac felhasználó egy 1-2%-os marginális réteget jelentett. Mára viszont a piac 16,4 százaléka futtat OS X-et.

Az utóbbi idők "elalmásodása" - amiből értelemszerűen a személyi számítógépek sem maradtak ki - változást hozott a vírusok, kéretlen programok terén is. 2015 pedig különösen brutális év volt e tekintetben.

Nem árt tovább ízlelgetni a cikk egy feljebbi mondatát: csak idén volt ötször annyi malware támadás, mint az elmúlt öt évben összesen - állítja egy új kiber-biztonsági jelentés. A tanulmányt (ide kattintva még többet megtudhattok) készító cég csapata 10 héten keresztül figyelt 1400 egymástól teljesen független OS X malwaret.

Pánikolni azért nem kell, egy normális tűzfal és vírusírtó plusz a józan eszünk (nem kattintunk bármire, nem dőlünk be bárminek) bőven elég, hogy biztonságban legyünk.

Forrás: businessinsider.com
 


Kommentek megjelenítése