Új MacBook Pro érkezhet októberben

Almás Pletykák   |   2016.09.29 - 12:25   |   Írta: Pausch Rita   |   2414
29. szept Új MacBook Pro érkezhet októberben

Az a hír járja, hogy késő októberben mutathatják be a megújított MacBook Prót.

Olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy még az ünnepi időszakot megelőzően az Apple tart egy kis vérfrissítést a Mac vonalon, aminek kézzel fogható eredményét október végén magunk is szemrevételezhetjük. Sokan várják elég régóta a MacBook Pro nagymértékű megújulását, ami egyébként négy év után már elég időszerű is lenne.

A MacRumors szerint a macOS frissítése is arra enged következtetni, szeretnék elérni, hogy a szoftvert egy olyan hardveren dolgozzon, amiben már a korábbi híresztelésekhez híven lesz Touch ID, és akár a Kuo által is megjósolt OLED érintésérzékelős „touch bar”, a felső sor funkcióbillentyűi helyett. 

Várható, hogy a készülék vékonyodni fog, kicsit lekerekítik a széleit, belül pedig egy erősebb, hatékonyabb grafikai kártyával gazdagodik. Azt az Apple különben maga is megerősítette, hogy áttérnek az AMD gyártotta „Polaris” grafikus chipre a 15 colos prémium modelleknél.

 

 

Szintén megerősített forrásból tudni, hogy az Apple az LG-vel együttműködésben már dolgozik az új 5K monitoron, ami az Apple Thunderbolt Display-t váltaná. Arról viszont egyelőre semmi hír, hogy ez a projekt hol tart.

A megújításért kiáltó Mac Pro és a Mac mini körül viszont sajnos óriási a csend, pedig ezek vérfrissítése szintén időszerű.  

Az újragondolt MacBook Pro modellek mellé a pletykák szerint még az év vége előtt várható az új MacBook Air érkezése is USB-C porttal, valamint iMac-ek AMD grafikai chippel.

Mivel mindez egyelőre pletykaszintű, arról semmit sem tudni, hogy az új Mac-ek egyszerre érkeznek a piacra, lesz-e bemutató nagy csinnadrattával, vagy csak egy sajtóközlemény kíséretében felbukkannak az Apple áruházban.

Reménykedünk, meglátjuk.

Forrás: MacRumors, CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Ne csak a Macbook kapjon OLED kijelzőt!
Végre megjelent a macOS Sierra
Lebukott az új MacBook Pro
Újabb régi termék búcsúzik a termékpalettáról?

 


Kommentek megjelenítése