Lebukott az új MacBook Pro

Almás Pletykák   |   2016.06.15 - 08:52   |   Írta: L Ferenc   |   3020
15. jún Lebukott az új MacBook Pro

A teljesen újragondolt MacBook Prót most maga az Apple szivárogtatta ki véletlenül.

A jelenleg forgalomban lévő MacBook Pro hordozható számítógépek dizájnja jó néhány éve lényegében változatlan, jó hír azonban, hogy már nem kell sokat várnunk a széria teljes megújítására. Bár sokan úgy gondolták, hogy az Apple már a WWDC 2016-on be fogja jelenteni az új gépeket, erre azonban végülis nem került sor. A hivatalos bejelentés azonban már nem lehet messze, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy a most bejelentett macOS Sierra első béta buildjének forráskódjában több utalást is találni az új MacBook Pro OLED technológiájú érintősávjára, illetve TouchID szenzorára. 

A 13 és 15 colos képátlójú kijelzővel támadó új MacBook Pro modellek a várakozások szerint teljesen megújult billentyűzettel rendelkeznek. A legfontosabb változás, hogy a felső sorban lévő funkciógombok helyét egy széles OLED érintőkijelző veszi át, melynek virtuális gombjai alkalmazástól függően más-más funkcióval és külcsínnel rendelkezhetnek. Várakozások szerint a TouchID szenzor is megérkezik a gépekbe, ezenkívül pedig USB 3.1 kompatibilis Type-C és Thunderbolt 3 csatlakozó aljzatokat is kapunk majd. Az újgenerációs masinák állítólag minden eddiginél vékonyabbak és könnyebbek lesznek, és bizonyos tekintetben a 12 colos MacBookra hasonlít majd a külcsínjük. 

Most már csak az a kérdés, hogy mikor jönnek az új MacBook Prók? Nos, a végleges macOS Sierra érkezése őszre várható, így több mint valószínű, hogy az új hardverek is ekkor jönnek majd ki. 

Kapcsolódó cikkek:
WWDC 2016 élő közvetítés a HasználtAlmán
Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül 
Íme a valaha forgalomba került 5 legdrágább Apple számítógép



Kommentek megjelenítése