Visszaesett az Apple forgalma

Apple Hírek   |   2023.08.07 - 08:40   |   Írta: L Ferenc   |   11657
07. aug Visszaesett az Apple forgalma

A vásárlók egy része ilyenkor szokás szerint már az őszi új almás mobilokra vár.

Az Apple arról számolt be, hogy az idei esztendő második negyedévében 81,8 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, ami 1,4 százalékos csökkenést jelent az előző esztendő hasonló időszakához képest. A nettó nyereség 19,88 milliárd dollár volt. 

Az év második háromhónapos időszaka általában sosem alakul valami fényesen az Apple háza táján, ilyenkor ugyanis sokan inkább már kivárnak az új telefonok vásárlásával, és megvárják az amerikai gyártó szeptemberben debütáló új készülékeit. 

A szolgáltatások üzletág ettől függetlenül kiválóan teljesített és 21,2 milliárd dolláros bevételre tett szert, ami új rekordot jelent. A vállalat jelenleg már több, mint 1 milliárd előfizetővel rendelkezik. 

Tim Cook egy interjúban arról beszélt, hogy az iPhone, iPad és Mac eladások mind visszaestek. A cégvezér elárulta, hogy az idei esztendő második negyedévében 2 százalékkal kevesebb iPhone 14 talált gazdára világszerte, mint amennyi iPhone 13-at adtak el tavaly ilyenkor. Az iPad esetében még sokkal nagyobb a visszaesés, éves szinten mintegy 20 százalékkal csökkent az almás tabletek forgalma. 

Az Apple egyedül a viselhető és otthoni készülékek kategóriájában regisztrált forgalomnövekedést 2022-höz képest. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése