Ennyire elégedettek az amerikai vásárlók az Almával

Apple Hírek   |   2016.06.01 - 23:13   |   Írta: Pausch Rita   |   3236
01. jún Ennyire elégedettek az amerikai vásárlók az Almával

Az Apple mindössze 1 százalékkal bizonyult jobbnak a Samsungnál.

A frissen kiadott amerikai vásárlók elégedettségi indexén a mobiltelefonok összesített kategóriájában, mint márka, az Apple vezet, de nem sokkal. A szorosan követő Samsung mindösszesen 1 ponttal marad le mögötte. Utánuk következik a Motorola (Lenovo), HTC, az LG és a Microsoft Mobile (Nokia) szép sorban, de azért nem nagyon lemaradva.

Az Alma idei eredménye 1 ponttal jobb a tavalyihoz képest, ugyanis akkor a két tech óriás még fej-fej mellett haladt 80-80 ponttal. A vetélkedés nyomon követhetően folyamatos, de a dél-koreai cégnek 2011 óta csak egyszer sikerült győzedelmeskednie riválisa felett.  

A helyzet azonban közel sem ilyen rózsás, amikor az egyes modellek külön kerülnek a vásárlók nagyítói alá. A sort itt már a Samsung Galaxy Note 5 vezeti 86 ponttal, mögötte az iPhone 6 Plus 1 ponttal lemaradva és innentől egy szép sorminta látható a Samsung és az Apple készülékek között a 16. helyig. Egyetlen készülék ékelődik be a nagyok közé eddig, a Motorola Moto G.

Érdekes tény, hogy a phabletek vezetik a sort. A vásárlók egyik legfontosabb szempontja a készülékek megítélésénél az üzemidő volt, ami elég sokat nyomott a latba a véleményük számszerűsítésénél is.

A felmérés egyébként 12 710 véletlenszerűen kiválasztott amerikai vásárló véleményét tükrözi.

Forrás: 9to5Mac, ACSI

Kapcsolódó cikk:
Az Apple árulja a legmegbízhatóbb notebookokat
Egymilliárd aktív Apple eszköz van a világon
Milyen hibával visszük vissza a legtöbb mobilt?

 


Kommentek megjelenítése