Egymilliárd aktív Apple eszköz van a világon

Apple Hírek   |   2016.01.27 - 15:50   |   Írta: Máté Gergő   |   2071
27. jan Egymilliárd aktív Apple eszköz van a világon

Az almás vállalat közzétette a hivatalos adatot.

Igazi eredmények

Ez a szám az aktív készülékekre értendő és azok az iPhone, iPad, Mac, iPod touch, Apple TV és Apple Watch eszközök tartoznak bele, amelyek az utóbbi 90 napban használtak valamilyen Apple szolgáltatást. A felmérés a cupertinói vállalat szerint évről-évre 25%-os emelkedést mutat. 

Az Apple 74.8 millió iPhone készüléket, 5.3 millió Mac-et és 16.1 millió iPad-et értékesített a 2016-os pénzügyi év első negyedében. Emellett 6 milliárd dollárnyi bevételt szerzett az almás vállalat a szolgáltatásokból: az App Store és az iTunes eladásai, az AppleCare, az Apple Music előfizetések, az Apple Pay, valamint a licenszelések igen jól hoztak a konyhára.

Rekordok ideje

A hónap elején az Apple jelezte, hogy a 2015-ös ünnepi időszak volt a legerősebb az App Store történetében. A felhasználók 1,1 milliárd dollárt költöttek applikációkra (és applikációkon belüli vásárlásokra) január 3-ig. Az újév napja önmagában rekordnak számít 144 millió dolláros eladásával (ezzel megdöntötte a karácsonyi rekordot is).

A legújabb elemzések szerint az iOS 9 már az iOS eszközök 75%-ra fel lett telepítve. Januárban csak az App Store látogatóinak 11.19%-a használt iOS 8 rendszert, 7%-uk pedig ennél régebbi rendszerről érte el az applikáció áruházat. Ezt megelőzően azt nyilatkozta az Apple, hogy az iOS 9 volt a vállalat történetében legtöbb felhasználó által letöltött szoftver.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése