Jön az iOS 16

Almás Pletykák   |   2022.04.12 - 09:05   |   Írta: L Ferenc   |   2358
12. ápr Jön az iOS 16

Friss infomrációmorzsák érkeztek az Apple új mobil szoftveréről.

Az Apple tavaly június 7-én a 2021-es Worldwide Developers Conference keretein belül jelentette be aktuálisan legújabb mobil operációs rendszerét, az iOS 15-et, melynek első publikus végleges verziója aztán szeptember 20-án látott napvilágot. A szoftver legfrissebb publikusan elérhető verziója a március 31-én debütált iOS 15.4.1, a legújabb preview változata pedig a 15.5 béta. 

Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a következő generáció, vagyis az iOS 16, melynek hivatalos leleplezésére minden valószínűség szerint az idei Worldwide Developers Conference-en kerül majd sor, egész konkrétan június 6-án.

Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség mindig igen jól értesült munkatársai úgy tudja, hogy a készülékekre végleges formában majd valamikor ősz elején megérkező iOS 16 jelentősen továbbfejlesztett értesítéskezeléssel és új egészség-figyelő funkciókkal fog rendelkezni. Az ezzel kapcsolatos részletek egyelőre sajnos ismeretlenek, mindenesetre emberünk úgy tudja, hogy a Sydney fejlesztési kódnevű iOS 16 bétaverziójában arra utaló nyomok találhatók, hogy az Apple-nél hamarosan el fog készülni a sokak által várva várt virtális valóság headset. 

Jó esély van arra, hogy az idei Worldwide Developers Conference keretein belül sor fog kerülni egy komolyabb rOS operációs rendszer demóra, maga a készülék viszont még egész biztosan nem lesz jelen a rendezvényen. Az Apple első VR headsetének a hivatalos leleplezésére leghamarabb az idei év végén kerülhet sor, de elképzelhető, hogy az újdonság csak 2023 első hónapjaiban fog debütálni. 

Érkezőben továbbá a tabletekre szánt iPadOS legújabb, szintén 16-os kiadása, mely a várakozások szerint átalakított multitasking felhasználói felülettel fog rendelkezni, az okosórákra fejlesztett watchOS 9-es verziója pedig elsősorban új egészégügyi és fitnesz funkcióiról ismerszik majd meg. Egyelőre kérdéses, hogy a macOS és a tvOS legújabb kiadásai pontosan milyen újdonságokat fognak felvonultatni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése