Újdonságdömping az Apple új okosórájában

Almás Pletykák   |   2020.03.13 - 09:09   |   Írta: L Ferenc   |   2173
13. márc Újdonságdömping az Apple új okosórájában

Az idei Apple Watch minden korábbinál nagyobb tudásúnak ígérkezik.

Az Apple közel öt éve dobta piacra első viselhető kütyüjét, a nemes egyszerűséggel Apple Watch névre keresztelt okosórát. A 2015 áprilisában debütált első szériát követően minden évben jöttek az újabb generációs kiadások, az amerikai vállalat legutóbb tavaly szeptemberben rukkolt elő ilyen termékkel, konkrétan a Series 5-tel.

Nyílt titok, hogy az Apple idén sem hagy minket új Apple Watch nélkül, és a vállalat munkatársai már jó ideje gőzerővel fejlesztik az Apple Watch Series 6-ot. 

A 2020-as kiadású Apple okosóra egyik fő újdonsága az előzetes híradások szerint a véroxigénszint mérésének lehetősége lesz, ami fontos szerepet játszhat a szív és az agy egészségének megőrzésében. Míg a jelenlegi almás okosórákon watchOS 6 fut, addig a Watch Series 7 már alaphelyzetben watchOS 7 operációs rendszerrel fog debütálni a kereskedelmi forgalomban. 

A kiszivárgott korai iOS 14 arra enged következtetni, hogy az watchOS 7-nek köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy a felhasználók megosszák egymással az óraszámlapokat. Ezt az teszi lehetővé, hogy az új szoftver az egyes számlapokat külön állományként tárolja, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy az óralapok megoszthatók lesznek-e közvetlenül az okosórák között. 

Ugyancsak kérdéses, hogy a watchOS 7 kezelni fogja-e a külsős cégek óraszámlapjait, az viszont biztos, hogy egyedi színekkel és stílusokkal személyre lehet majd szabni a meglévő óralapokat. 

Érkezőben továbbá a 2018-ban debütált Infograph és Infograph Modular továbbfejlesztett utódja, mely várhatóan Infograph Pro néven támad, és amelynek új Tachymeter funkciójával átlagsebesség mérésre is lehetőség fog nyílni. Bár külsős alkalmazásokkal eddig is megoldható volt, az új Apple Watchban debütálhat a gyári alvásfigyelés. Ennek segítségével javítható lesz az alvás minősége és meghosszabbítható lesz az alvás időtartama, valamint személyre szabott alvási célt is be lehet majd állítani. 

Nagyon úgy tűnik, hogy részletesen beállítható szülői kontrollt is kap az Apple okosórája. Jól értesült források szerint a szülőknek lehetőségük nyílik majd arra, hogy a saját okostelefonjukról kezeljék gyermekük okosóráját, egy iPhone-ról akár több viselhető kütyüt is. A szülők beállíthatják majd, hogy csemetéik pontosan mikor és milyen szolgáltatásokat használhatnak, valamint megadhatják, hogy a gyermekeik okosóráján milyen zenék, illetve kontaktok legyenek elérhetők. 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése