Interrobang - Így használd üzenetben!

Tippek és trükkök   |   2016.08.19 - 17:18   |   Írta: Pausch Rita   |   3006
19. aug Interrobang - Így használd üzenetben!

Akarsz egy menő írásjelet?

Kezdjük az elején! Mi is az az interrobang? A kérdő alakú felszólító és felkiáltó mondatok végén áll egy kérdőjel (?) és egy felkiáltójel (!), változó sorrendben. Na, és?! Álljon, ha úgy hozta kedve! Én meg ne tartsak itt nyelvtanórát, igaz? Ne aggódjatok, nem is tennék ilyet olvasóinkkal.

Azt viszont megmutatom, hogy hogyan használhatjátok a kérdő és felkiáltójel egybevonásából született írásjelet, az interrobanget. Ezt ugyanis alapvetően nem tudjátok kicsikarni a billentyűzetből. 

1. Keress rá távol-keleti barátod, Gug Li segítségével arra a szóra, hogy „interrobang” és a Wikipédiáról másold ki a karaktert.

 

 

2. Lépj be a Beállításokba és keresd meg a Billentyűzet menüpontot.

 

 

3. Itt válaszd ki a Csereszöveg opciót.

 

 

4. A Kifejezéshez illeszd be a kimásolt interrobanget, majd a Billentyűparancshoz írd be azt a szót vagy karaktert, ami szeretnéd, hogy előcsalogassa gépelés közben. (Opcionális!) Én a „?!” kódot adtam meg, mivel ehelyett használom majd. Mentsd el!

 

     

 

5. Üzenetírásnál gépeld be az általad megadott billentyűparancsot és interrobanggelj végeláthatatlanul!

 

 

Kész. Hogy ez mire lesz jó nektek? Lesz egy olyan karakteretek, amilyen másoknak nincs. (Legalábbis, amíg el nem olvassák ők is ezt a cikkünket…)

Forrás: Popsugar

Kapcsolódó cikkek:
Így tisztítsd az Apple eszközeidet!
4 hiba, amit lehet, hogy Te is elkövetsz
Legyen az iPhone készüléked a védőangyalod!



Kommentek megjelenítése