Akár életet is menthet a golyóálló új iPhone – videó

Tech Hírek   |   2021.12.17 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   876
17. dec Akár életet is menthet a golyóálló új iPhone – videó

A különleges képességű almás mobilnak nem meglepő módon alaposan megkérik az árát.

Az okostelefonok nemesítésével foglalkozó luxusmárka, a Caviar a közelmúltban számos különleges iPhone-t dobott piacra, melyek között arannyal, gyémánttal, bőrrel és titánnal ékesített példányok is fellelhetők voltak. Tavaly pedig feltűntek a színen a cég első olyan mobiljai, konkrétan a 12-es iPhone széria modelljei, melyekről eltávolították, illetve inaktívvá tették a beépített kamerákat. A gyártó ily módon annak a viszonylag szűk vásárlói rétegnek próbált kedvezni, amelynek különböző okokból kifolyólag csak problémájuk lehet abból, ha kamera van a telefonjukban.

A Caviar most előrukkolt a különleges sorozat második nekifutásával, a Stealth 2.0-ával, mely annyival tud többet az elődjénél, hogy a hivatalos BR-2 class 2 minősítésű borítása képes ellenállni akár a pisztolyból kilőtt lövedékeknek is. Az NPO TCIT által készített különleges borítás egyébként nemcsak a kamera nélkül, hanem akár a normál kamerás iPhone 13-asokra is megrendelhető, utóbbiakat különleges titánlap védi a különböző extrém külső behatásoktól.

Az alábbi videó révén be is bizonyítják, hogy mire képes a speciális új iPhone. A készülékre egy pisztollyal lőnek rá, melynek következtében maga a telefon ugyan használhatatlanná válik, de nem engedi át magán a lövedéket, ily módon pedig adott esetben akár életmentő funkcióval is bírhat. Ezt követően még egyszer rálőnek a készülékre, melynek különleges borítása ez alkalommal is megakadályozza a golyó áthatolását. 

Ahogy az előző Caviar Stealth sorozatból, úgy az újból is mindössze 99 példány fog készülni. A 128 GB-os legolcsóbb iPhone 13 Pro 6370 dolláros (2,08 millió forint) áron nyit, az 1 TB-os iPhone 13 Pro Maxért pedig nem kevesebb, mint 7980 dollárt (2,6 millió forint) kell leszurkolni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése