Befellegzett a Galaxy Note 7-nek

Tech Hírek   |   2016.10.11 - 06:30   |   Írta: Zoltan C   |   7754
11. okt Befellegzett a Galaxy Note 7-nek

Meg vannak számlálva a Samsung Galaxy Note 7 napjai.

Hivatalosan bejelentette a Samsung, miszerint "ideiglenesen felfüggesztik a Galaxy Note 7 gyártását, amíg megteszik a szükséges lépéseket a megfelelő biztonság és minőség biztosításához". Természetesen arról egy árva mukkot sem tudunk, mégis meddig tart ez a "szünet". Nem túl meglepő módon, a hivatalos kommentár azután jött, miután felröppentek a pletykák, amelyekben a Samsung már teljes mértékben felhagyott a gyártással, az illetékes dél-koreai, kínai és egyesült államokbeli szervezetek javaslatára.

Szomorú véget érhet így a Note 7, ami nem is olyan régen, még az aktuálisan legjobb androidos telefonként lett aposztrofálva.  A túlmelegedős, felrobbanós incidensek éppen az Apple-nek tehetik a legjobbat, a droidos prémium phabletekről sokak érdeklődése az iPhone 7 Plus felé fordulhat. Nagyon nagy bukás ez ahhoz képest, hogy még augusztus közepén még úgy mutatták be a készüléket, mint amelyik megerősíti a Samsung vezető pozícióját a mobilpiacon.

Gyorsan tekintsük is át időrendi sorrendben a Galaxy Note 7 sagát! Először is megérkeztek pár hónapja az első panaszok a túlmelegedő, sőt végül lángra is kapó készülékekkel. Ezt egy hatalmas visszahívó akció - az USA fogyasztóvédelmi hatósága is felügyelte a folyamatot egyébként - látszólag meg is oldotta. A koreai cég elmondása szerint a defektes készülékek felét vissza tudták hívni ekkor és ennek 90%-át újra cserélték.

Valószínűleg ekkor járt volna mindenki a legjobban, ha az összes érintett felhasználó inkább mondjuk iPhone-ra vált. Múlt héten már a repülésbiztonságra is kihatással volt a Samsung zászlóshajója, egy kigyulladt Note 7 miatt kellett a Southwest Airlines egyik gépét kiüríteni. Aztán egy tinédzser lány is megsérült a túlmelegedő aksi következtében, majd legfrissebb hírként, a Samsung amerikai szolgáltató partnerei, mint a Verizon, Sprint, AT&T, T-Mobile teljes mértékben kivették kínálatukból a veszélyes készüléket. Természetesen készségesen ki is cserélték/cserélik őket egy teljesen másik típusú készülékre.

A lehető legrosszabbkor jött a Samsungnak a botrány. Nem elég, hogy az Apple iPhone 7-jének eladásai és hírneve is most kezd a csúcsra járni, házon belül is kaptak ellenfelet a koreaiak: a Google most dobta piacra Pixel elnevezésű okostelefonját, mely kifejezetten jó fogadtatásban részesült.

Kérdés, lesz-e egy második nagy visszahívási program? Bár, lenne még valaki, aki egy ilyen problémás készülékért fizetne a jövőben?

Forrás: cnet.com / applerider.com

Kapcsolódó cikkek:  
Samsung Galaxy Note 7: minden, amit az öngyulladás botrányról tudnod kell
Az Apple nyomására robbantak a Note 7-ek?
Nem, az iPhone 7 nem robban fel


Kommentek megjelenítése