Videó: így törik az iPhone 6s és a Galaxy S7

Tech Hírek   |   2016.05.26 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   6410
26. máj Videó: így törik az iPhone 6s és a Galaxy S7

Törésteszten napjaink két legkedveltebb okostelefonja - melyik bírja jobban a kiképzést?

Míg a tavaly ősszel érkezett Apple iPhone 6s külsejét alumínium borítja, addig az idén tavasszal debütált Samsung Galaxy S7 felületének nagyrésze üvegből készül. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a két megoldás közül melyik tartósabb, vagyis melyik bírja jobban a véletlenül a földre történő leejtést? Nos, az alábbi videóból minden részletre fény derül!

A hátlapra történő leejtést az iPhone néhány kisebb karccal megúszta, a Galaxy hátsó üvegborítása viszont csúnyán bepókhálósodott. Az alsó élre történő zuhanást mindkét delikvens simán bírta, köszönhetően a masszív fémkeretnek, és hasonló eredménnyel zárult az oldalsó élre történő leejtés is. A kijelzővel lefelé történő becsapódásnak az lett a vége, hogy az S7 használhatatlanná vált, a 6s viszont még az összetört kijelző ellenére is üzemképes maradt. Az iPhone 6s-t ezután egészen addig ejtették a kijelzőjére, amíg tönkre nem ment a telefon - ehhez egész pontosan öt zuhanásra volt szükség. 

Ez igen korrekt eredmény, noha nem érhet a HTC 10 produkciójának közelébe, ez a készülék ugyanis az ilyen leejtésből nem kevesebb mint 32 darabot élt túl. Summa summarum, az iPhone 6s sokkal strapabíróbb a Galaxy S7-nél, viszont érdekesség, hogy a hamarosan érkező utód, az iPhone 7 állítólag a Galaxy S7-éhez hasonló, túlnyomó részt üvegből készült borítást fog kapni. 

 


Kommentek megjelenítése