Hol a legdrágább az iPhone?

Apple Hírek   |   2016.05.25 - 21:49   |   Írta: Pausch Rita   |   6689
25. máj Hol a legdrágább az iPhone?

A Deutsche Bank összehasonlította az iPhone árakat a világ néhány országában.

A Deutsche Bank immár ötödik éve, hogy közzétesz egy jelentést a világpiaci árakról. Ez egyfajta árnívó összehasonlítás különféle országokból.

A jelentés elkészítése során minél jobban törekednek a korrekt összehasonlíthatóságra, ezért olyan termékeket és szolgáltatásokat választanak, melyek nemzetköziek, azonos kiszerelésűek, szabványúak, vagy hasonló módon megítélhetők. Ilyenek a kétliteres Coca-Cola, a Big Mac, autókölcsönzés 1 napra, az ötcsillagos hotelszobák vagy akár az iPhone…

Helyben is vagyunk. Az idei jelentésben az iPhone 6 árakat összehasonlították a világ 27 országában. Az etalonnak az Egyesült Államokban érvényes árat vették, mivel a készülék ott a legolcsóbb. Az összes többi országban az árak ehhez viszonyítva magasabbak voltak, néhány országban azonban kiugróan magasak, mint például Brazíliában.

Az összehasonlításban az Apple Store hivatalos árait vették alapul és nagyjából 7%-os átlagos adót számoltak rá. Ám az némileg azért torzítja a képet, hogy az USA-ban nem minden államban azonos az adó (sales tax) mértéke.  

Forrás: Business Insider AU
Kép forrása:
Picjumbo

Kapcsolódó cikk:
iPhone árak szerte a világból
21,6 millió forint a legdrágább iPhone SE

 


Kommentek megjelenítése