Az Apple és a Pegatron is megszólalt a BBC ügyben

Tech Hírek   |   2014.12.23 - 20:40   |   Írta: Pausch Rita   |   1561

A BBC dokumentumfilmjére az Apple, a Telegraph cikke szerint, azt válaszolta, hogy „nincs még egy olyan cég, ami annyi tenne a fair és biztonságos munkakörülményekért, mint ők”. Figyelemmel kísérik beszállítóik műveleteit: rendszeres keresik és megvizsgálják a felmerülő problémákat, megoldásokat keresnek rájuk és nyomon követik, hogy a gyakorlatban hogyan érvényesülnek az eredmények. Vagyis törekednek az átláthatóságra.

Cook Foxconn

Illendő volt, hogy a Pegatron is megszólaljon az ügyben, hiszen a BBC filmben nagyrészt az ő gyárukról esett szó. A cég egy december 22-i közleményben azt ígéri, hogy ki fogják vizsgálni a panaszokat, amiket a BBC filmben felmerültek és minden eszközt megragadnak a valós problémák megoldására.

A Pegatron elismeri, hogy a munkásaiknak magas színvonalnak kell megfelelnie, ezért szigorú képzésben részesül az összes dolgozójuk a vezetőktől a gyári munkásokig és valóban rendszeresek a belső ellenőrzések is. A cég továbbá azt is állítja, hogy a munkásoknak több módja is van javaslatokat tenni vagy panaszokkal élni a munkakörülményekkel kapcsolatban. 2014 folyamán például az ily módon felmerült kérdéseknek a 94 százalékát sikerült kielégítően megoldani.  

Mindkét cég válasza legfőképpen arra a vádra igyekezett reagálni, hogy a túl hosszúra nyúlt műszakok és a pihenőnap nélküli hetek miatt a gyári munkások rendszeresen elalszanak munka közben.

Forrás: iMore


Kommentek megjelenítése