iOS 10 vs Android N-összehasonlító videó

Tesztek   |   2016.06.19 - 22:18   |   Írta: ARPII   |   7496
19. jún iOS 10 vs Android N-összehasonlító videó

Elhoztuk nektek a két legnagyobb operációs rendszer bétájának összehasonlítását.

Az Apple legújabb operációs rendszere a napokban mutatkozott be. Nagy lépés ez a cégnek, hiszen ez a tizedik iOS. Azonban nem ez az egyetlen béta verziós operációs rendszer jelenleg. Az Android legújabb verziója márciusban lett elérhető a fejlesztők számára, és egyelőre N név alatt fut. Az, hogy milyen édességet is takar ez a betű, az majd csak ősszel fog kiderülni a nagyérdemű számára.

Az almás cég rendezvényére, a WWDC-re nagy figyelem összpontosult, különösen a 3D touch támogatás miatt. Az újdonságok között volt a fotók megújítása, ami már tárgyakat és arcokat is képes felismerni. A legnagyobb változás talán a feloldás átdolgozása volt, hiszen eddig mindig balról jobbra kellett húznunk ujjunkat a kijelzőn. Most azonban egy egyszerűbb felfele húzással oldották meg ezt a műveletet, ami Androidon már egy jó ideje így van. Valamint sokak tetszését nem nyerte el a zene alkalmazás új kezelőfelülete.

Hasonlóan, a Google új operációs rendszerének leleplezését is sokan figyelemmel kísérték. Az Android N szintén egy nagy lépés, ugyanis a droidos operációs rendszer mindig két évente esik át nagyobb átalakításokon (pl. 3.0, 5.0 és most a 7.0-nál is). Az ezek között lévő rendszerfrissítések inkább csak kisebb ráncfelvarrások. Az újdonságok közé tartozik az osztott képernyős multi-tasking, az áttűnésék szebbé tétele, valamint a közvetlen válasz az értesítési sávon, aminek hála sokkal könnyebben üzenhetünk ismerőseinknek. Az éjszakai mód pedig kíméli majd a szemünket, ha sötét környezetben akarjuk használni készülékünket.

A két cég különböző filozófiával közelíti meg az operációs rendszer fejlesztést. Nekünk azonban nem kéne arról döntenünk, hogy ezek sikere a bétákon alapszik-e. Ezeknek a verzióknak hála viszont megnézhetjük, hogy milyen irányba is haladnak. Lássuk is a várva várt videót!

 

Forrás: pocketnow


Kommentek megjelenítése