Komoly hiány van a legújabb csúcsmobilokból

Tech Hírek   |   2016.11.08 - 08:48   |   Írta: L Ferenc   |   5664
08. nov Komoly hiány van a legújabb csúcsmobilokból

Fennáll annak a veszélye, hogy nem minden vásárlónak jut majd csúcsmobil az év végéig.

Az elmúlt hetekben-hónapokban lényegében egyetlen percig sem unatkoztunk, ugyanis a kisebb-nagyobb mobilgyártók lényegében egymás után jelentették be újabbnál újabb felsőkategóriás készülékeiket. Ez eddig szép és jó, az azonban már más kérdés, hogy a vadonatúj csúcsmobilokhoz a gyakorlatban hozzá lehet-e jutni?

Piaci elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy a legújabb nagykijelzős high-end mobiltelefonok piacán mostanság igen komoly hiány van kialakulóban, melynek következtében a negyedik negyedéves eladási mutatók várhatóan el fognak maradni a várakozásoktól. Vagyis a gyártók a dolgok jelenlegi állása szerint képtelenek olyan mennyiségű csúcsmobilt piacra dobni, mint amekkora mennyiség iránt érdeklődés mutatkozik. 

Szakértők szerint az Apple iPhone 7 Plus és a Google Pixel XL egyaránt olyan készülékek, melyek az év hátralévő részében elég nehezen lesznek beszerezhetők, ezenkívül pedig jelentősen átalakította a piaci erőviszonyokat, hogy a robbanásra hajlamos Galaxy Note7-et a Samsung kényszerű volt visszahívni a piacról. A nagykijelzős csúcsmobilokra vágyók számára remek alternatíva lehet egyébként a néhány napja bejelentett Mate 9, melyből vélhetően eleget tud majd gyártani a Huawei.

Kapcsolódó cikkek:
Köröket ver az iPhone 7 gyorsasága a Note7-re [Videó]
Titokzatos csúcsmobil döntötte meg az iPhone 7 Plus sebességrekordját
A legdurvább androidos mobil sem tudja legyorsulni az iPhone 7-et



Kommentek megjelenítése