Vészhívásokhoz vezet egy Siri átverés

Tech Hírek   |   2015.07.03 - 13:14   |   Írta: Máté Gergő   |   1731
03. júl Vészhívásokhoz vezet egy Siri átverés

Egy új módszerrel verik át az iPhone tulajdonosokat.

Az Egyesült Államokban a vészhívó száma a filmekből jól ismert „911”. Internetes csalók viszont rájöttek, hogy az európai vészhívót, a „112”-t kevesen ismerik az Államokban. Weboldalakon és fórumokon hirdetik, hogy „valami nagyon vicces fog történni”, ha a Siri-nek a „112”-t mondjuk.

A washingtoni Snohomish County Sheriffje most úgy döntött, hogy véget vet ennek az őrületnek és Twitteren kezdte felhívni a figyelmet a jelenségre.

Az utolsó 911-es móka óta, melyben „áldozatok” kértek segítséget a virtuális asszisztenstől a 9/11-es terroristák miatt, a Siri öt másodperc várakozási időt ad a hívás megindításáig, ám mégis akadnak olyanok, akik bedőlnek ennek a szívatásnak. A wisconsini Winnebago County segélyhívási szolgálata 219 átvert személytől kapott hívást csak az elmúlt héten. A telefonos operátoroknak minden beérkező hívást fogadniuk és kezelniük kell.

Nem véletlenül maradtak benne ezek a lehetőségek a Siriben. A „112” és az Egyesült Királyságban használatos „999” is a „911”-et tárcsázza, ezzel pedig a turistáknak szerettek volna segíteni, akik nem ismerik a helyi segélyhívót. Remélhetőleg az emberek hamarosan leállnak ezzel a hívogatással és legközelebb utánanéznek az interneten, hogy mi áll a „legújabb szuper Siri trükkök” hátterében. Vagy inkább csak kérjék meg, hogy osszon nullával (divide zero by zero), hiszen ez is elég vicces választ ad.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése