5 milliárd dollárt hozhat az arany Apple Watch

Tech Hírek   |   2015.02.18 - 21:20   |   Írta: Máté Gergő   |   1129

 

apple-watch-gold-640x425

A legdrágább Apple Watch Edition modell okozhatja a legnagyobb bevételt a viselhető eszközök közül a cuperinoi vállalatnak.

Az Apple Watch Edition hihetetlenül magas ára nagy zavart okozott az Apple fanok számára is. Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mennyibe fog kerülni a lenyűgöző okos óra, de azt sejtjük, hogy az egyik legdrágább Apple termék lehet, amit valaha kiadtak, ezért felmerül az elemzők részéről a kérdés: vajon mennyit fog eladni belőle az almás cég?

Csak az első 5 millió rendelés 17%-a Apple Watch Edition az almás okos óráknak a The Wall Street Journal szerint. Ezek a számok természetesen nem hivatalosak, de a Daring Fireball munkatársa, John Gruber számításai alapján ez 1 millió méregdrága okos óra értékesítését jelenti negyedévente.

Egy ilyen drága termékből 1 millió eladott példány az első negyedévben remek hír, de az arany Apple Watch még izgalmasabb gazdasági eredményekkel kecsegtet: alsóhangon 5 milliárd dollárt hozhat a kasszába negyedévenként. Gruber előjelzései alapján, ha az Edition ára 5.000 dollár, akkor 5 milliárd dolláros első negyedévről beszélhetünk, de nincs kizárva, hogy az arany Apple Watch 10.000 dollárba kerül, ebben az esetben a bevétel megduplázódik.

Alapvetően az almás cég okos órái közül az arany változat a legfontosabb, hiszen ez vezet a többmilliárdos bevételhez. A Sport változat ára 350 dollár, ami 3 millió eladott készülék után 1 milliárd dollárt hozhat. A rozsdamentes acél változat további 2 milliárdot hozhat negyedévenként, ha az ára 1.000 dollár körüli lesz.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése