Díjat nyert az Apple reklám

Tech Hírek   |   2014.08.18 - 09:42   |   Írta: Pausch Rita   |   1386

A 66. nagy, tévés Emmy-díjkiosztó augusztus 25-re várható csak, ám a Kreatív Emmy-díjak győzteseit már tegnap köszöntötték és az Apple reklámja is köztük volt.

A Kreatív Emmy egyik kategóriája a „Kiemelkedő reklám”. Az Apple a Park Pictures produkciós cég és a jól megszokott Los Angeles-i TBWA ügynökség marketing partnerével, a Media Art Labs közreműködésével bezsebelt egy Kreatív Emmy-t „Misunderstood” (Félreértett) című reklámfilmjükkel. Az Apple a Nike, a General Electric és a Budweisert két spotját utasította maga mögé.

misunderstood1

Az Edmontonban forgatott karácsonyi reklámspot az Iphone 5S, az Apple Tv és az AirPlay népszerűsítését célozta. A másfél perces filmecske egy családi karácsonyt követ nyomon, ahol a tinédzser fiú állandóan az iPhone-ja kijelzőjét bámulja és olybá tűnik, hogy kivonja magát a közös programokból, de a spot végére meglepetést tartogat a családjának.  

 

 

Az utóbbi időkben sok kritika érte az Apple reklámjait. Ez tehát egy kis fricska lehet a kötözködőknek. Bár a cég ennek ellenére már komoly erőfeszítéseket tesz, hogy erősítsen reklámfronton. Új szakembereket is is vettek fel, valamint a felvásárolt, gerilla marketingjéről jól ismert Beats-től is segítséget kértek ez ügyben.

Magyarországon az Apple reklámok a Magyar Telekom szárnyai alatt futnak, így a szolgáltatónak köszönhetően több spot is látható a kereskedelmi csatornákon. Én személy szerint kedvelem ezeket a reklámokat a nyüzsgő vidám stílusukkal, ugyanakkor a közvetlen környezetemben sok kritikát hallottam róluk. Talán magyar viszonyokhoz túl amerikaiak a spotok, illetve nyelvtudás nélkül kevésbé értelmezhetőek megfelelően a képsorok a beszédes zenével. Erre valószínűleg rájöhettek a megbízók is, mivel legutóbb, amikor feltűnt a „Sokkal erősebb vagy, mint gondolnád” című spot valamelyik magyar csatornán, már azt hiszem feliratozva volt a zene szövege magyarul.  

Forrás: 9to5Mac, RedCarpetReport

Kapcsolódó cikk:
Új 5S reklám
Megérkezett az Apple karácsonyi reklámfilmje


Kommentek megjelenítése