Apple: A környezetvédelem mindenek előtt

Apple Hírek   |   2016.04.17 - 18:07   |   Írta: Pausch Rita   |   2944
17. ápr Apple: A környezetvédelem mindenek előtt

Egyre tovább zöldül az Alma: újabb hírek érkeztek.

Miután az Apple webes felületeit befutották a zöld, virtuális indák és néhol, egy-egy WWF panda is kikukucskál az online App Store-ban, az Apple Store-okban, vagyis a boltokban, is zöldül minden és nem csak azért, mert tavasz van…

Hihetnénk, hogy április 15-én kezdődött az egész, de tévedünk, mert az Apple már a márciusi keynote után „mozgolódni” kezdett. A bemutatón, ahol leleplezték az iPhone SE-t és a 9,7 colos iPad Prot, beharangozták a környezetvédelem és újrahasznosítás jegyében született Renew, vagyis Megújulás, programjukat is. (Talán emlékeztek Liamre, a robotra…)

Renew

A Renew keretében kezdődött egy kampány a használaton kívüli, vagy akár teljesen használhatatlan Apple készülékek újrahasznosítását célzandó, arra bíztatva a vásárlókat, hogy vigyék csak vissza az üzletekbe ezeket. Cserébe volt puszi, pacsi, ingyen háttér, levásárolható kupon és csinnadratta.

Papírzacskó

Második lépésben érkezett a hír, hogy április közepétől az Apple Store-okban lecserélik a korábbi zacskókat 80%-ban újrahasznosítottakra. Itt még nem állt meg az utász. Az eladóknak kötelező jelleggel meg is kell kérdezni a vásárlókat, hogy egyáltalán kell-e nekik ez a csomagolás, felhívva a figyelmüket a környezetvédelem jelentőségére. Hátha ezzel is sikerül megspórolni egy egyébként kidobásra ítélt zacsit…
Mivel a zacskódizájn ezt megelőzően évek óta változatlan volt, így feltehetően a hardcore Apple rajongók csak az új öko-csomagolás miatt képesek lesznek egy zarándokutat megereszteni a boltokba. (Nesze neked környezetvédelem!)

Zöld levél

A pénteki online zöldüléssel párhuzamosan az emberek a világ különböző pontjain felfigyeltek arra is, hogy az Apple Store-ok ikonikus logó-almái meglepő változáson estek át. A levelük ugyanis a szokásos fehér helyett zölden világít. A cég jelképe minden Store bejárata felett ott figyel, úgyhogy a változás elég szembetűnő mindenki számára. Ez viszont csak a kezdet! Ahrendts kisasszony ezúttal bezöldíttette a levelek mellett az alkalmazottakat is, akik a (már egyre kevésbé) szokásos kék pólóikat feltehetik a polcra és mostantól – feltehetően április 24-ig – zöldben értékesítenek.  

Zöld pólók

Angela Ahrendts, a szép zöld pólók debütálását megfejelte gyorsan azzal is, hogy megerősítette a Twitterről az #AppsforEarth hashtaget, amihez szép lassan a hírességek is kapcsolódnak. Az Apple vezetőségén kívül és a köztudottan környezetvédő Leonardo DiCaprio mellett, Ariana Grande, James Corden, Pharrell Williams, Kendall Jenner, stb. használták eddig.     

Éves jelentés

Szintén a múlt hét termése, hogy megjelent az Apple éves jelentése is a környezetvédelmi felelősségvállalásról. Ez nagyrészt a 2015-ben elért eredményeket teszi közzé, amit a márciusi keynote-on Lisa Jackson is röviden összefoglalt. (Későbbiekben majd mazsolázunk ebből is.)

Ez így már elég zöld, nem? Szuperzöld!

Kapcsolódó cikkek:
Az Alma megint nagyon bezöldült
Ingyen hátterek az Apple-től
Cut the Rope: Magic (WWF)・Tesztlabor



Kommentek megjelenítése