21. ápr Mégis az iPhone 8 hátára kerül majd a Touch ID?

Mégis az iPhone 8 hátára kerül majd a Touch ID?

Almás pletykák           2017.04.21 - 07:00           Írta: N Marcell           3503

Bekövetkezhet az, mitől oly sokan tartottak.

Már korábban is felröppentek róla pletykák, de senki sem hitte el, hogy egy ilyen radikális változtatásra szánná el magát az Apple. Több ok is ellene szólt: egyesek szerint a cég innovációt ígér, ezért nem vált majd a sok olcsóbb androidos telefonban látott megoldásra. Mások úgy gondolják, a hátsó ujjlenyomat-olvasót kínszenvedés használni. Ezek után terjedt el egy-két szóbeszéd, melyek szerint az Apple bajban van: a kitervelt kijelzőbe épített Touch ID komoly gyártási problémákba ütközhet – így számításba kell venniük más, kevésbé izgalmas megoldásokat.

Egy nemrég feltűnt tervrajz igazolhatja a félelmeket: hátra, az alma jel alá rajzolták be az érzékelőt. Ezt egyelőre nem kell készpénznek venni, mivel a séma eredetisége igencsak megkérdőjelezhető. Alapvetőleg passzol az új iPhone-ról alkotott képbe, de a legfontosabb részlet egyben a legárulkodóbb is: a szenzor elhelyezése. Azt ugyanis az Apple logó alá tervezték, ami használat közben kellemetlenül hathat az ember számára. Sokkal természetesebb lenne a logó helyére (esetleg bele?) építeni; nagyon dilettáns hibát követhet el ezzel az Apple.

 

 

Talán nincs más lehetőségük. A kijelzőbe épített Touch ID tényleg úttörő technológia lenne, pont olyan, mint amilyenre az Apple-nek szüksége volna. Sőt, így még kiterjedtebben alkalmazhatnák a kerettelen előlapot, melyet (a Samsungon felül) már kínai márkák is használnak androidos telefonjaikhoz. Ha viszont mégsem tudják megteremteni ezt a lehetőséget saját maguk számára, akkor kénytelenek lesznek egy sokkal visszafogottabb, konzervatívabb kialakítást választani.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: 
Új iPhone 8 terv: hátsó Touch ID és függőleges dupla kamera
Nem kerül több RAM az idei új iPhone-okba
Szeptemberben kezdődhetnek az iPhone 8 előrendelések?


Hozzászólások

Több Apple hír
30. ápr

Meghosszabbított garanciát kapott az Apple Watch

Apple hírek

Három évre hosszabbítja az Apple a felpúposodott akkumulátorú első generációs Apple Watch garanciájának idejét.

Bővebben

29. ápr

Gyönyörű és talán az eddigi leghitelesebb iPhone 8 koncepció [Videó]

Almás pletykák

Mindjárt vége áprilisnak is, öt hónapunk van még a következő iPhone generációig. Hosszú öt hónapnak nézünk elébe.

Bővebben