Csúszik az iPhone 7 megjelenése?

Almás Pletykák   |   2016.07.25 - 20:00   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   6977
25. júl Csúszik az iPhone 7 megjelenése?

Az iOS 10 béta programja alapján esélyes, hogy idén nem a megszokott időpontban fog érkezni a következő generációs iPhone.

Lassan már 5 éve ugyanúgy zajlik a béta szoftverek tesztelése. Júniusban bejelentik a WWDC-n, majd szeptember-október környékén érkezik a végleges verzió a nagyközönséghez. Az új szoftver mellé új iPhone is jár. A telefon bejelentése után a fejlesztők általában azonnal megkapják az iOS béta Gold Master változatát, ami a már teljesen végleges verzió, viszont még nem publikus.

Az eddigi nagyobb iOS frissítések bétái körülbelül 2 hétig tartottak, majd megjelent a következő verzió és így tovább. Az iOS 10 első fejlesztői bétáját rögtön a WWDC után, június 13-án adták ki, ám a második béta csak július 5-én érkezett meg. Ez több mint 3 hetes intervallumot jelent. A harmadik béta sem érkezett hamarabb, hogy esetleg behozzák a lemaradást. Egészen pontosan július 18-án jelent meg. 2 hetes közökkel, nagyjából a szeptember 12-i hétre esett volna a Gold Master megjelenése, azaz az új iPhone bejelentése is. 3 hetes időközökkel viszont már sokkal messzebbre kerülhet a bejelentés, akár még októberre is.

Miért lehetséges ez? A pletykák szerint idén nem csak 2, de rögtön 3 iPhone modell is érkezik, bár ez az elmélet mostanra megdölni látszik. Ezeket bizonyára nem kis idő és munka legyártani, arról nem is beszélve, hogy mindig hiánycikk az újonnan megjelenő iPhone. Ugyan az utóbbi időben rengeteg kép szivárgott ki a készülékekről, de arról nem igazán érkeznek a hírek, hogy elindult volna a gyártás. Márpedig, ha nem indult el, akkor óriási késésben van az Apple. 

Szóval, ha csúszik a béta program, csúszik a Gold Master verzió, és ennek eredményeképpen pedig az új iPhone is késhet.

De az is lehet, hogy csak kevesebb béta érkezik idén. Szeptemberben kiderül!


Kommentek megjelenítése