The Walking Dead: No Man's Land・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.22 - 19:15   |   Írta: Ca$h   |   8558
22. aug The Walking Dead: No Man's Land・Tesztlabor

Azoknak akik csillapítani szeretnék a Walking Dead éhségüket, ime a handheld játékváltozat.

A No Man’s Land egy klasszikus, manapság telefonokon oly divatos, bázis építgetős, fejlesztgetős, stratégiai játék, abból is leginkább a taktikai változat. Sok-sok csatát fogunk megvívni a túlélésért, szerencsére viszont nem olyan szigorú és drasztikus módon, ahogyan az a sorozatban történik. Hogy mire akarok célozni ezzel? Konkrétan arra, hogy embereink igencsak sok sebesülést és karmolást kibírnak azelőtt, hogy feldobnák a pacskert, sőt igazából nekem még egy karaktert sem sikerült kinyíratnom. Míg a sorozatban borzalmasabbnál borzalmasabb módon hal meg minden szereplő, akikért korábban éveken keresztül izgultunk és remegtünk, hogy csak őt ne, csak őt ne! Hát igen, hogy idén halottak napján minden rekordot meg fog dönteni a nézettség, abban biztos vagyok. Ekkora Cliffhanger után nem is csodálom, én már csak azért izgulok, hogy ezúttal se a képregényt kövessék.

De nagyon elkalandoztunk itt, kérem szépen, lássuk szépen sorjában, hogy miket kell majd tennünk a túlélésért ebben a remek kis játékban. Első körben természetesen van a bázisunk, aminek az építgetését és fejlesztgetését szerencsére nem vitték túlzásba. Ez furcsa is lenne hiszen egyrészt szűk a hely, másrészt pedig a sorozat főszereplői is folyton készletiány miatt szenvednek, nem lenne illendő itt Tescót létrehozni. Szóval csak olyan alapvető épületekkel lesz dolgunk, mint az embereinket tréningelő, a fegyvereket fejlesztő, illetve a rádiósátor, amivel konrétan további túlélőket tudunk magunkhoz hívni, de csak akkor, ha van elegendő mobiltelefonunk. Ezek mellett tudunk építeni farmot, amivel kaját tudunk termelni, tapasztalati pontot adó sátrat és természetesen raktárépületet is, ha éppenséggel valami csoda folytán felgyülemlenének a készletek. Lesz ezen kívül még kórház, főépület és egy verda is, amivel a küldetésekre fogunk kivezetni. Bázisunkat folyamatosan támadni fogják zombik, illetve más játékosok is, de erre még később visszatérünk.

A játék legontosabb része természetesen a túlélők lesznek, az ő fejlesztgetésük, szinteket tudunk majd velük lépni, egyre jobb cuccokkal ruházzuk fel őket, és egyre pusztítóbb fegyverekkel. Ehhez azonban neki kell állnunk a nem kicsit hosszú kampánynak és őrületesen sokat kell hentelni zombikat. A zombihent egy félig felülnézetes akció, stratégia, taktikai csatázás lesz. Adott lesz minden esetben három emberünk, akiket jól megválogatva – igen, igen lesz majd belőlük több típus is, olyanok mint a túlélő, a tank, a vadász vagy éppenséggel a stukkeres – el kell jutnunk A pontból a B pontba. Út közben természetesen számtalan zombi akad majd az utunkba.  

A feladatunk általában az lesz, hogy felkutassunk minden kulcsot, amivel majd a meccs utáni ládákat tudjuk kinyitni, és mindeközben a lehető legkevesebb sérülést bekajálni. A játék körökre van osztva, első körben mi lépünk a három emberünkkel és azt kell eldöntenünk, hogy minden lépéspontot arra használunk, hogy a lehető legtávolabb eljussunk és esetlegesen leszedjünk egy zombit. Vagy a felét meghagyva, készenléti állapotba rakjuk magunkat, ezzel meghagyva annak az esélyét, hogy mielőtt közel érnének hozzánk, támadni tudjunk egy gyorsat. A kasztok erősségeivel játszva, kihasználva pár alapvető trükköt a játékban, számtalan kimenetele lehet egy-egy meccsnek. Kifejezetten kellemes és agyzsibbasztó pillanatokat okozva ezzel magunknak.

A sztoriküldetésekkel előrehaladva egyre jobb felszereléseket tudunk szerezni embereinknek és egyre erősebbé is tudjuk tenni őket. De emellett lehetőségünk lesz arra is, hogy egy klánhoz csatlakozva részt vegyünk a heti kihívásokban, ezzel pontot – pontosabban mondva csillagot – szerezve a csapatunknak, és szinteket lépve velük értékes ajándékokhoz jutva. A sztorizáson és klánosdin kívül, természetesen ott lesz annak a lehetősége is, hogy más játékosokat megtámadjunk. Erre szerencsére egy kihelyezett álláspontot – outpost – kell megtámadnunk, elfoglalnunk, nem pedig magát a bázisát megrohamozni. Ezeket megtámadni nem túl bonyolult, első körben a zászlókat kell elfoglalni, majd megcélozva az értékes raktárkészletet biztosan bele fogunk ütközni a védőkbe. Velük végezve, majd kinyitva a ládát, kapunk kereskedelmi pontokat, amikkel értékes cuccokat tudunk majd vásárolni a shopban.

A No Man’s Land egy kifejezetten szórakoztató kis játék, igaz, nem érhet fel a legnagyobb címekhez, de mindenképpen egy dicséretreméltó próbálkozás arra nézve, hogy végre ne csak a Telltale Games kalandjátékaival toljuk unalmas perceinkben. Van még mit dolgozni rajta bőven, lehet évek múlva sokkal jobb lesz, a legnagyobb probléma vele talán az, hogy eléggé hamar rá lehet unni.  Azt az időt viszont, amit mellette töltöttem, kifejezetten élveztem, szerintem ti is így lesztek vele.

Szerintünk: 7/10

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése