A legfrissebb iPhone 15-16 pletykák

Almás Pletykák   |   2023.01.11 - 09:03   |   Írta: L Ferenc   |   27172
11. jan A legfrissebb iPhone 15-16 pletykák

Lássuk, melyek a legfrissebb fejlemények almás mobil fronton!

Az Apple legutóbb tavaly ősszel dobott piacra okostelefonokat, a relatíve kompakt és olcsó iPhone 14-et, a nagy kijelzőt egész korrekt áron kínáló iPhone 14 Plust, a fejlett kamerás iPhone 14 Prót és a mindent bele kategóriás jókora iPhone 14 Pro Maxet. A legfrissebb pletykák szerint a legutóbb tavaly tavasszal felfrissült iPhone SE nem fog utódot kapni, továbbá nyílt titok, hogy az amerikai gyártó legközelebb idén ősszel mutat majd be új mobilokat.

Várhatóan szeptemberben fog debütálni az iPhone 15 sorozat, melynek első prototípusainak Kínában állítólag már meg is kezdődött a próbagyártása. Jól értesült források szerint a Dynamic Island nevezetű, pirula formájú kijelzősziget idén már az összes új készüléken tetten érhető lesz, vagyis az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max is ilyen megoldással fog érkezni. 

Mint ismeretes, az aktuális 14-es termékcsalád tagjai közül az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus régimódi jókora notch-ot vonultat fel, a Dynamic Island pedig csak és kizárólag a drágább iPhone 14 Prón és iPhone 14 Pro Maxen érhető el.

Pletykák szerint az Apple legnagyobb kijelző beszállítója, a Samsung Display már meg is rendelte azokat az új gyártóeszközöket, melyek ahhoz kellenek, hogy az összes 15-ös iPhone-t Dynamic Island panellel lehessen legyártani. Ezeket a berendezéseket egy másik koreai cég, a Philoptics szállítja a Samsung számára, állítólag mintegy 19,3 millió dollár értékben, és ez még nem minden, ugyanis a Samsung várhatóan más cégektől is rendel majd a Dynamic Island gyártókapacitás növeléséhez szükséges eszközöket.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy az Apple elsőként az iPhone 15 Prót és az iPhone 15 Pro Maxet dobja majd piacra kijelző alá rejtett Face ID megoldással, a legfrissebb híradások viszont arról szólnak, hogy a Samsung Display és az OTI Lumionics által közösen fejlesztett technológia leghamarabb a 2024-ben támadó iPhone 16 Próban és iPhone 16 Pro Maxben debütálhat.

Várhatóan még később, előreláthatólag csak 2025-ben érkeznek azok az első új iPhone-ok, melyekben már az Apple teljesen házon belüli fejlesztésű vezeték nélküli chipjei teljesítenek szolgálatot. Jól értesült források szerint a teljesen új wireless chip leghamarabb 2024 végén, 2025 elején készülhet el, vagyis jó eséllyel a 2025 őszén debütáló okostelefonokban találkozhatunk majd velük először.

Az Apple első saját fejlesztésű vezeték nélküli chipje várakozások szerint egy tokozáson belül vonultatja majd fel a mobilhálózati, illetve a Wi-Fi és Bluetooth részegységeket. Ily módon várhatóan csökkenhet a wireless modul helyfoglalása és fogyasztása, nem mellesleg pedig a gyártási költségeken is jelentős mértékben faragni lehet majd. A vállalat jelenleg kapható termékeiben Qualcomm-féle mobil chip és Broadcom eredetű wireless chip található.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése