Milyen iPhone-t vegyek egyetemistaként?

AlmaBlogger   |   2024.02.16 - 20:26   |   Írta: Hidasi Ákos   |   5198
16. feb Milyen iPhone-t vegyek egyetemistaként?

Milyen szempontok alapján érdemes dönteni?

A telefonvásárlás mindig bonyolult kérdéskör. Különösen diákként. Úgy érzem minket fiatalokat általánosságban jobban érdekelnek a készülékeink, mint az idősebb generációkat. Árkategóriától és személyes prioritástól függően azonban a végtelenségig lehet válogatni a modellek közt és hasonlítgatni őket. Azonban alapvetően két részre bonthatjuk az okostelefonokat: iPhone és nem-iPhone telefonokra. Az Apple készülékei a kezdetek óta kitűnnek a tömegből mind megjelenés mind teljesítmény szempontjából. Egy iPhone tulajdonlása ugyanis számos előnnyel jár. A nagyszerű kamera, a gyors sebesség és a felhasználóbarát kezelőfelület csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyeket ezzel a készülékkel élvezhetsz. A piacon kapható iPhone-változatok sokasága miatt azonban még akkor is nehéz helyzetben lehetünk, ha meghoztuk azt a döntést, hogy egy iPhone mellett tesszük le a voksunkat. Nehéz lehet eldönteni, hogy pontosan melyik modellt érdemes beszerezni. Ezért, hogy egyszerűbbé tegyük a folyamatot, készítettünk egy útmutatót a készülékválasztáshoz. Áttekintjük a négy legfontosabb tényezőt, amelyet figyelembe kell venni, ha diákként iPhone-t vásárolsz.

4 TÉNYEZŐ, AMIT DIÁKKÉNT IPHONE VÁSÁRLÁSA ELŐTT FIGYELEMBE KELL VENNI

Mielőtt iPhone-t vásárolnál diákként, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. Itt vannak ezek közül a legfontosabbak:

  • Tárhely
  • Az akkumulátor élettartama
  • Ár
  • Operációs rendszerrel kapcsolatos problémák

Nézzük részletesen

 

Tárhely

Diákként jó eséllyel sok fájlt fogsz a telefonodon tárolni. Akár filmeket nézel, akár oktatóvideókat vagy e-könyveket töltesz le, elég nagy tárhelyre van szükséged. Sajnos a legtöbb androidos készülékkel ellentétben az iPhone-ok nem rendelkeznek SD-kártyahelyekkel. Ez azért fontos, mert ez azt jelenti, hogy a telefon alapmemóriáját nem tudod bővíteni a megvásárlása után. Az iPhone-ok tárhelye a következő tartományban mozog:

64 GB: nagyon korlátozott, és csak akkor érdemes használni, ha a fájlok többségét külső merevlemezen vagy felhőben tárolod. 128 GB: éppen elég az alapvető használathoz, de további alkalmazások és médiák telepítésével gyorsan megtelik. 256 GB: az átlagos diákhasználathoz elegendő mennyiség. 512 GB: a megfelelő választás, ha az összes fényképet, videót és fájlt közvetlen a mobilodon szeretnéd tárolni. 1 TB: tökéletes a 4K felbontású videókat rendszeresen rögzítő tartalomkészítők számára.

 

Az akkumulátor élettartama

Az iskola és a személyes tevékenységek kombinálása miatt a legtöbb diák állandóan egyik helyről a másikra megy. Természetesen a diákok mindig magukkal vihetnek egy hordozható töltőt, de ez kevésbé teszi kényelmessé a telefon használatát. Ezért nagyon fontos egy jó akkumulátor-üzemidővel rendelkező iPhone. Ha feltételezzük, hogy korán, reggel 8-kor indulsz órára, és csak 17 órakor érsz haza a napi teendők elvégzése után, akkor átlagosan 9 órát töltesz a lakáson kívül. Ebben az esetben tehát valószínűleg olyan iPhone-t szeretnél, amely egész nap képes veled tartani. Így érdemes az akkumulátor üzemidővel is kalkulálnod.

 

Ár

Az iPhone-ok köztudottan drágák, így egy diák költségvetése esetén ez azonnal aggodalomra ad okot. Az Apple minden évben új telefonokat ad ki, amelyek megközelítőleg ugyanolyan árakon érkeznek, legalábbis az Egyesült Államokban. Amikor egy új generációt hoznak forgalomba, az előző generációt alacsonyabb áron árulják tovább. Az Apple így próbálja megszólítani a kisebb költségvetésű embereket, például a diákokat. Létezik a telefonok SE kiadása is, amelyeket úgy terveztek, hogy úgy nézzenek ki, mint a régebbi iPhone-ok, és kevésbé erős hardverrel érkezzenek. Ugyanakkor azzal büszkélkednek, hogy a legújabb és legerősebb Apple mobilprocesszorral rendelkeznek. Ezek mind reális lehetőségek lehetnek, ha nem szeretnél egy vagyont költeni a telefonodra. Azonban ezek mellett jó lehetőség lehet a megbízható forrásból származó használt készülékek beszerzése is.

 

Operációs rendszer

Végül, ha az akkumulátor élettartamát, a tárhelyet és az árat vesszük figyelembe, sok diák elköveti azt a hibát, hogy nagyon régi iPhone-okat választ. Az Apple az új készülékekhez legfeljebb hét évig kínál iOS-frissítéseket, de utána a telefonod nem kap semmilyen biztonsági támogatást. Így tehát akár újonnan, akár használt készülék vásárlása mellett döntesz, mindenképp nézz utána a szoftveres támogatási predikcióknak a választott készülék esetében.

 

A legjobb iPhone diákok számára

A cikkben megosztott összes tényezőt figyelembe véve sok jó opció áll rendelkezésre. HA újonan vásárolnál telefont, akkor talán mindent egybevetve az iPhone 13 Pro tekinthető a legjobb készüléknek a számodra. Az akkumulátor élettartama akár 22 órányi videolejátszást is támogat, a 256 GB-os változat pedig körülbelül 762,98 dollárba kerül az Amazonon. Ha inkább valami kisebbet szeretnél, akkor szerezd be az iPhone 13 minit, amelynek 256 GB-os változata 699 dollárba kerül az Apple áruházában.

Azonban ha nyitott vagy a használt telefonok irányába is, akkor kis böngészéssel jelentősen olcsóbban is kifoghatsz remek ajánlatokat.

Összefoglalás Az iPhone kiválasztásakor fontos figyelembe venni a tárhelyet, az akkumulátor élettartamát, az árat és a következő évek támogatási frissítéseit. Ha ezeket a tényezőket figyelembe veszed, te is könnyedén megtalálhatod a számodra ideális iPhone-t.

Forrás: Macworld

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése