Kepler Attack・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2020.11.06 - 12:07   |   Írta: Ca$h   |   958
06. nov Kepler Attack・Watchlabor

Végre találtunk egy egész pofás Apple Watch játékot.

Hosszú kihagyás után végre találtunk egy olyan Apple Watch játékot ami megér egy szösszenetet, ha érdekel maradj velünk. Nem is olyan rég már teszteltünk egy hasonló címet (Spaceholes) ahol a koncepció szinte teljesen ugyanez volt, a különbség a kettő játék között talán csak annyi, hogy míg a Spaceholes elég gyengére sikeredet addig a Kepler Attack már egy fokkal jobb és pont annyival több hogy érdemes lehet megvenni.

Hogy miért? Kezdjük azzal hogy a játék kihasznál minden a Watch által adott lehetőséget, legyen itt szó hangokról, vagy haptic bizsergésről, 60FPS-el fut (azigen!), illetve kezeli a Game Centert tehát lehet a haverokkal pontokban versenyezni és persze végül de nem utolsó sorban a kronó tekerentyűt favorizálja. A másik fontos érdekesség a játékkal kapcsolatban hogy egy ember csinálta az egészet, akinek a szimpatikus hozzáállása, áldozatos munkája és persze retro játékos szenvedélye vezetett odáig hogy végül elkészülhessen a játék.

A Kepler Attack egy teljesen retro stílusban, pixeles grafikában megrajzolt űrlövölde, a kronó gomb tekerésének köszönhetően esett a választás arra, hogy a hajó a Spaceholeshoz hasonlóan körbe körbe mehessen. Viszont az ellenfelek ezt nagyon jól kihasználva igencsak nyakatekert módon tudnak ránk támadni, kell hozzá egy kis rutin, hogy tudjuk mikor melyik irányba kell fordulnunk. A legjobb megoldás ha képesek vagyunk az egy sorban ránk törő ellenfelekkel pont szembe kerülni és akkor biztos a siker. Másik gond az hogy ha nem is olyan sűrűn de ők is szoktak ránk lövöldözni, szóval a szűkös képernyőn nem elég hogy szembe kell kerülni az ellennel de még a lövedékekre is figyelni kell illetve arra, hogy ne koccanjunk neki semminek. Időnként látni fogjuk hogy powerupok közelednek felénk a távolból, ezek adhatnak más fajta, illetve erősebb lövés fajátkat, esetlegesen pajzsot vagy lövedék gyorsítást is. De vigyázat, nem minden arany ami fénylik, van hogy a távolban felfedezett powerup egy meteor, amivel az ütközés instant halálhoz vezet, szóval csak óvatosan lavírozzunk az amúgy is szűkös pályán.

   

Nagyon tetszett, hogy a játékban választani tudunk másik kettő alternatív skin - vagy nevezzük inkább profilnak? -  közül, az egyik a karácsonyi amikor mi nem egy űrhajóval leszünk hanem egy mikulás szánkóval, az ellenfelek többsége meg különböző alakban és színben jelentkező karácsonyi csomagok. Míg a másik esetben a Valentin nap került előtérbe, tehát mi a nyilas Kupidóval leszünk, a ránk törő ellenfelek meg mindenféle giccses szerelmetes szivecskék meg ehhez hasonló furcsaságok. A pixeles grafika miatt ugye néha nehéz kivenni mi micsoda, de egyszerűbb ha csak kilövünk mindent ami mozog és csak utána próbáljuk meg felfogni mi is volt az valójában.

A Kepler Attack határozottan jobb választás mint a Spaceholes, kicsit sajnos drágább is, de úgy gondolom hogy ha egy igazán élvezetes kis játékra vágyunk az óránkon, ami ráadásul hozza a régi játéktermes Arcade feelinget, akkor inkább erre essen a választásunk. Nekem tetszett, veled mi a helyzet?

Szerintünk: 3/5

 

 

A játék 1.99$-ért letölthető az iTunes áruházból.

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Spaceholes ismerkedő

>>> Vegy Bowling Lite ismerkedő

>>> Seekers Notes: Hidden Mystery ismerkedő

 


Kommentek megjelenítése