Alaposan letesztelték az iPhone 13 Pro akkumulátorát

Tesztek   |   2022.01.13 - 09:20   |   Írta: L Ferenc   |   1591
13. jan Alaposan letesztelték az iPhone 13 Pro akkumulátorát

Az Apple kompakt csúcsmodellje üzemidő fronton nem érhet fel a Pro Max testvérmodell szintjére.

A DxOMark sokáig csak digitális fényképezőgépek tesztelésével és rangsorolásával foglalkozott, aztán idővel elkezdett foglalkozni a mindent letaroló kamerás mobilokkal is. A tesztlabor időről időre új területek irányába nyit, így ma már nemcsak a telefonok kameráját hasonlítja össze egymással, hanem többek közt a kijelző kvalitása, a hangszórók minősége és az akkumulátor adottságai is rangsorolja a különböző delikvenseket. 

A DxoMark munkatársai a napokban az Apple által tavaly ősszel piacra dobott iPhone 13 Pro aksiját vették górcső alá, és az almás logós készülék végül 76 pontos eredménnyel zárta a tesztet. Ez alapvetően nem rossz eredmény, de csak a globális ranglista huszonnegyedik helyéhez elegendő. 

A 3095 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt iPhone 13 Pro elsősorban töltés fronton szerepelt gyengén, ebben a versenyszámban mindössze 78 pontot zsebelt be. A DxOMark mérései szerint 0-ról 80 százalékra 49 perc alatt lehet feltölteni a készüléket, a teljes töltéshez viszont nem kevesebb, mint 1 óra 43 percnyi idő szükséges. Hatékonyság fronton viszont kifejezetten jól teljesít a 13 Pro, ebben a versenyszámban ugyanis 102 pontot sikerült bezsebelnie a 2 nap 5 órás üzemidejű telefonnak. 

A toplista élén az a 4300 mAh teleppel szerelt Oppo Reno6 5G tanyázik, melynek összpontszáma nem kevesebb, mint 96. Ez a kínai okostelefon egy töltéssel mintegy 2 nap és 9 óráig bírja, és hatékonyság fronton 101 pontot ért el a tesztben. Az Oppo újdonságra brillírozik gyorstöltés tekintetében, ugyanis 0-ról 80 százalékra alig 22 perc alatt fel lehet tölteni, egy komplett töltés pedig mindössze 35 perc alatt letudható. 

A DxOMark listáján cikkünk írásakor az Apple termékek közül nem meglepő módon az iPhone 13 Pro Max található a legelőkelőbb pozícióban, az almás csúcsmobil 89 ponttal a dobogó harmadik fokára állhat fel. A 4352 mAh kapacitású akkumulátoros versenyző 2 nap és 20 óráig bírja egy feltöltéssel, de sajnos igen lassan tölthető fel. A 0-80 százalékos procedúra 1 óra 1 percig tart, a komplett töltés szintideje pedig 2 óra és 11 perc, ami 2022-ben már kritikán alulian lassúnak mondható. És ugyebár közismert tény, hogy az iPhone-ok mellé egy ideje már nem csomagolnak töltőfejet, hanem csak töltőkábelt. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése