Az Apple, a Google és a Microsoft összefogott Trump ellen

Tech Hírek   |   2017.04.03 - 20:01   |   Írta: N Marcell   |   4449
03. ápr Az Apple, a Google és a Microsoft összefogott Trump ellen

A cégek a megújuló energia kérdésében szembeszálltak az elnökkel.

Donald Trump, amerikai elnök nemrég írta alá a rendeletet, ami eltörli az egyik Obama-rezsim által felállított intézkedést. A határozat a Tiszta Villamosenergia-tervet (Clean Power Plan) vonja vissza, mely szabályozná a gyárak károsanyag-kibocsátását, akár 30%-kal csökkentve azt. Trump viszont az ezáltal megcsappanó munkalehetőségekre hivatkozva intézkedett – a Clean Power Plan teljes visszavonása viszont még évekbe telhet.

Ezzel a döntéssel száll szembe a világ legnagyobb multicégei közül néhány, köztük az Apple, a Google, a Microsoft és a Wal-Mart. A Bloombergnek küldött közös nyilatkozatban jelentették ki, hogy a vállalatok álláspontja szerint:

A Tiszta Villamosenergia-terv, és a hozzá hasonló megújuló energiáról szóló intézkedések nagyban megkönnyítik a környezetkímélő energiatermelést, valamint segítenek elhárítani a globális felmelegedés által nyújtott hatalmas fenyegetést, miközben továbbra is fenntartják Amerika számára a növekedés és a fejlődés lehetőségét.

Sok jelentős (technológiával foglalkozó) cég tért át a megújuló energiára az elmúlt években. Az Apple gyárainak 93%-a teljesen ”zöld”, a Google pedig célul tűzte ki, hogy csak és kizárólag ilyesfajta energiaforrásokból fogja táplálni a rendszereit – a napi több milliárd keresés rengeteg áramot emészt föl.

Ha nem teszünk lépéseket a globális felmelegedés ellen, az hamarosan katasztrófához vezet mind a környezetünk, mind az emberek számára. Ezzel szemben a cselekvésnek nem elég, hogy pozitív hatása lesz a pénzügyekre és a közegészségügyre, még a természeti csapásokat is elkerülhetjük.

A Best Buy, az IKEA, a Wal-Mart, valamint a hasonló cégek támogatásukat fejezték ki az Obamáék által bevezetett tervek mellett, írja a Bloomberg. A Kereskedelmi Kamara viszont elfogadta Trump döntését, mivel szerintük a CPP gátolja a financiális terjeszkedést, így téve kárt az országukban.

Forrás: TheVerge

Kapcsolódó cikkek: 
Az Apple beszállítói is egyre zöldebbek
Egekben az Apple értéke
Egyszerre 3 Apple üzlet is nyílt szombaton


Kommentek megjelenítése