Az Apple beszállítói is egyre zöldebbek

Apple Hírek   |   2017.03.28 - 23:50   |   Írta: Pausch Rita   |   1698
28. márc Az Apple beszállítói is egyre zöldebbek

Az almás cég elkötelezett híve a környezetvédelemnek és immár 11 éve a beszállítóit is egyre hathatósabban ösztönzi zöld választásokra.

Az Apple azt vallja, hogy tiszteli a beszállítóit. Ám mégis szigorú szabványokat támaszt, mind a beszállítók által biztosított munkakörülmények, mind pedig a környezetvédelem terén. A napokban jelentették meg a tavalyi évről készült 11. éves jelentést a témában.

2016 során az almás cég összesen 705 auditot tartott. Korábban az ázsiai munkások embertelen körülményeit feszegető sajtó nyomása is közrejátszhatott az ügyben, hogy a cupertinóiak a beszállítóik dolgozói munkahetét legfeljebb 60 órában maximalizálták. Tavaly a bedolgozóik 98 százaléka már nem lépte ezt túl és ez az arány még sohasem volt ilyen jó.

Nyomásukra közel 150 000 metrikus tonnával csökkent beszállítóik szénkibocsátása, ami nagyjából azzal egyenértékű, mintha 31 000 kocsit vonnának ki az utakról egy évre.

Kínában először a beszállítók hivatalosan is elérték a 100 százalékos hulladékmentességet a végső összeszerelési részlegeken. 2013 óta az Apple Tiszta víz programja 3,8 milliárd gallon tiszta vizet spórolt. A Földön minden embernek 18 pohárral jutna ebből a mennyiségből.

Az almás cég felelős lépéseket tett a konfliktus-ásványok használatával kapcsolatban. Sorozatban második éve az Apple ón, volfrám és arany (3TG) öntödéi és finomítói részt vesznek független harmadik fél által tartott auditokon. A cég számtalan civilszervezettel működik együtt, melyek közvetlenül a terepen dolgoznak, és pozitív változásokat igyekeznek elérni a bányászok alapvető egészségügyi és biztonság körülményeiben. Valamint arra törekednek, hogy a gyermekek bányászat helyett maradjanak tanulni az iskolákban.

2016-ban a cupertinói cég 2,4 millió dolgozót tanított meg munkavállalói jogaira. 2008 óta összesen 2 millióan vettek részt az Apple Beszállítói Dolgozó Oktatás és Fejlődés (SEED) programban. Ez lehetőséget teremt a programban résztvevőknek, hogy magasabb iskolai végzettséghez vagy szakképesítéshez jussanak, művészeti kurzusokon vehessenek részt és nyelveket tanuljanak.

A teljes és részletes jelentés a beszállítókról ITT található angol nyelven.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében
Az Alma egyre zöldebb
Apple: A környezetvédelem mindenek előtt 



Kommentek megjelenítése